18/10/11

Επιστράτευση στην καθαριότητα, σε επιφυλακή ο στρατός!


Η κυβέρνηση, με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού, προχώρησε τελικά στην πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στην καθαριότητα ενώ έθεσε σε ετοιμότητα και τον Στρατό!
Στο χτεσινό υπουργικό Συμβούλιο ο αρμόδιος υπουργός Χ. Καστανίδης εισηγήθηκε το μέτρο της επιστράτευσης ως το μόνο ενδεδειγμένο για να λήξει η ...«αφόρητη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία» κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Με απόφαση του πρωθυπουργού από σήμερα το πρωί ξεκίνησε η αποστολή "φύλλων πορείας" στους απεργούς με τα οποία καλούνται να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους!
Έτσι από αργά χτες το βράδυ υπογράφηκε η σχετική απόφαση με την οποία τίθεται σε πολιτική επιστράτευση όλο το πολιτικό προσωπικό των υπηρεσιών καθαριότητας στους δήμους Αττικής και Θεσσαλονίκης και επιτάσσονται τα απορριμματοφόρα οχήματα.
Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση  έθεσε σε επιφυλακή  από χτες  ολόκληρο το στρατιωτικό προσωπικό των μονάδων της Αττικής με σήμα του ΓΕΕΘΑ. Σύμφωνα με τις οδηγίες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, το στρατιωτικό προσωπικό καλείται να είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή καθ' όλο το 24ωρο προκειμένου να συμμετάσχει στην... «επιχείρηση αποκομιδής των απορριμμάτων». Με την έκδοση του σήματος ανεστάλησαν όλες οι άδειες του στρατεύσιμου προσωπικού και επέστρεψαν στις μονάδες τους οπλίτες και αξιωματικοί, οι οποίοι βάσει στρατιωτικού σχεδίου  ανέμεναν την εντολή για να δραστηριοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: