31/10/11

Δημοψήφισμα από τον Λαό και ψήφο εμπιστοσύνης απ΄την Βουλή ζήτησε ο Παπανδρέου!


Στήνει κάλπες δημοψηφίσματος  για να νομιμοποιήσει  την νέα κατοχή της  Χώρας!
Ταυτόχρονα ζητάει και ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή!
Αρχές Ιανουαρίου η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος-Την Τετάρτη ξεκινά  στην βουλή η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση!
Δημοψήφισμα για την έγκριση από το λαό της πρόσφατης συμφωνίας των Βρυξελλών για το ελληνικό χρέος εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ συνάμα υπογράμμισε ότι «το σχέδιο πρωτοβουλιών που ανακοινώνεται σήμερα επιβάλλει και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή».
Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της συμφωνίας για το "κούρεμα" του χρέους κατά 50% και μίλησε με σκληρή γλώσσα για όσους αμφισβητούν τα οφέλη της. Η συμφωνία της συνόδου κορυφής "απομακρύνει την ανασφάλεια και μας επιτρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον μας" είπε χαρακτηριστικά στους βουλευτές του που τον καταχειροκρότησαν! Ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε "καθησυχαστικός" ως προς τις τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων , εκθειάζοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το κούρεμα του χρέους, αναφερόμενος δε στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών δήλωσε χαρακτηριστικά  ότι  «εφόσον χρειαστεί  θα εθνικοποιηθούν, θα κρατικοποιηθούν». Δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις διαμαρτυρίες των πολιτών, δηλώνοντας ότι όλη η κυβέρνηση είναι κατά της βίας και υπέρ της σύμπνοιας, ενώ τάχθηκε και υπέρ της επιτήρησης από τους εταίρους μας για να «χρησιμοποιήσουμε τις καλές πρακτικές τους» τονίζοντας  πως «σε επιτήρηση είναι συνεχώς η χώρα μας από το 2004».

Δεν υπάρχουν σχόλια: