27/10/11

Ζήτω που «καήκαμε»!

Δυστυχώς το είχαμε προβλέψει : 

Γερμανικό "κούρεμα" με την ...ψιλή!


Σε συνθήκες πρωτοφανούς όξυνσης των εσωτερικών ανταγωνισμών στην ευρωενωσιακή «λυκοσυμμαχία», δρομολογήθηκε χτες το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους  κατά 50% και η υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας, που θα συνοδευτεί από μια νέα δανειακή συνθήκη μέχρι το τέλος του 2011, με νέα δυσβάσταχτα μέτρα για το λαό. Βάσει του προσχεδίου των συμπερασμάτων της Συνόδου, το νέο πολυετές πρόγραμμα λιτότητας και ανατροπών θα εκπονηθεί από την ΕΕ και το ΔΝΤ, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση.
Η νέα δανειακή συνθήκη, ευθυγραμμισμένη πλήρως με τους κανόνες για το βάθεμα της «Οικονομικής Διακυβέρνησης» της Ευρωζώνης θα συνοδεύεται από κανόνες «αυξημένης εποπτείας της ελληνικής οικονομίας», «συνταγματική κατοχύρωση» της σκληρής λιτότητας και παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην «κατάρτιση και εκτέλεση του προϋπολογισμού»! Για όσο διαρκέσει το πρόγραμμα η Κομισιόν σε συνεργασία με την τρόικα θα δημιουργήσουν επιτόπιο «εποπτικό» μηχανισμό για τη χώρα μας. 
Ο στόχος -τον οποίο εξάλλου υπέδειξε πριν τη Σύνοδο η Άνγκελα Μέρκελ- είναι να περικοπεί το ελληνικό χρέος κατά 100 δισ. ευρώ και να φτάσει στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020-να σημειώσουμε μόνο ότι όταν η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία το 2009 παρέλαβε το χρέος στο 110% του ΑΕΠ!!! Η ίδια η Μέρκελ έθεσε ως προϋπόθεση να γίνουν «επώδυνες μεταρρυθμίσεις» στην Ελλάδα την επόμενη δεκαετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: