24/8/11

Καίγεται από άκρη σε άκρη η Αιτωλοακαρνανία!

Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα!
Σε εξέλιξη  μεγάλες πυρκαγιές σε  Φυτείες Ξηρομέρου,  Στάνο Αμφιλοχίας, Γαβρολίμνη Ναυπάκτου, Κορπή Βόνιτσας και Θέρμο.  Μεγάλες φωτιές και στον Έβρο και την Αττική! Από τις φλόγες απειλούνται δύο από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της Χώρας μας:Η πύρινη λαίλαπα κατασπαράσει το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο και το Βελανιδόδασος Ξηρομέρου!
Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην περιοχή Λευκίμη Έβρου. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και 10 πυροσβέστες, με 5 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο. Η φωτιά  απειλεί άμεσα και το δάσος της Δαδιάς! Λόγω της έκτασης του πύρινου μετώπου και της κρισιμότητας της κατάστασης η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, αποφάσισε την εκκένωση των οικισμών Κοίλα και Μελία.   Παράλληλα εκκενώθηκαν ένα ίδρυμα που φιλοξενεί παιδιά από το εξωτερικό, καθώς και τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Λουτρά. Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα και στην περιοχή Πράσινος Λόφος Βραυρώνας Αττικής. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 19 οχήματα και 1 ελικόπτερο.
Σε πύρινο κλοιό η Αιτωλοακαρνανία!
Στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας επιχειρούν 12 πυροσβέστες, με 5 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο, ένα ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη, σε φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, με υπεραιωνόβιες βελανιδιές.
Στο Θέρμο η πυρκαγιά ξέσπασε  πολύ κοντά στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Η φωτιά καίει σε κατοικημένη περιοχή και απειλούνται σπίτια.
Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται άλλες δύο μεγάλες πυρκαγιές, η μία στο Στάνο Αμφιλοχίας (για τρίτη ημέρα!!!)  και η δεύτερη στην περιοχή Κορπή της Βόνιτσας. Στο πρώτο μέτωπο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, ενώ στο δεύτερο στη μάχη με τις φλόγες βρίσκονται 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Μετά από πέντε ημέρες τελικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο  την μεγάλη πυρκαγιά στη Γαβρολίμνη Ναυπάκτου!
Την ίδια ώρα που το Φυσικό Περιβάλλον στην Δυτική Ελλάδα δοκιμάζεται σκληρά, ο ανεκδιήγητος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρας διαφημίζει   στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης την "Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας" και προπαγανδίζει την "Πράσινη Ανάπτυξη" του τόπου μας! Τώρα τι να πει και τι να σχολιάσει κανείς παρά μόνο ... "Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: