13/7/11

Είστε πρώην συνδικαλιστής, κομματικό στέλεχος και αποτυχών υποψήφιος Δήμαρχος; Μια επιτελική θέση, άσχετη με τις σπουδές σας, σας περιμένει!

Ο Γιάννης Μίχας τοποθετήθηκε πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)!!!


«Το Γερμανικό πανευρωπαϊκό σκάνδαλο του E.coli και του Γερμανικού κολοσσού Lidl μεταλλάσσεται σε πολιτικό σκάνδαλο στην Ελλάδα!». Το σχόλιο του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή αφορά τον ΕΦΕΤ που μέσα σε λίγες μέρες άλλαξε χέρια με τον γνωστό και μη εξαιρετέο Γιάννη Μίχα να αναλαμβάνει  πρόεδρος του Οργανισμού Ελέγχου Τροφίμων αντικαθιστώντας τον προηγούμενο προέδρου του, Γιώργου Νυχά. Και τι οδήγησε σε αυτή την αλλαγή; Τόσο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής όσο και οι Οικολόγοι Πράσινοι που εξέδωσαν σχετικό δελτίου Τύπου συνδέουν την παραίτηση του κυρίου Νυχά με την ανακοίνωση για μολυσμένο με e – coli προϊόν (κατεψυγμένο κιμά) της γερμανικής αλυσίδας Lidl, στις αρχές Ιουλίου. Ότι δηλαδή στην πραγματικότητα υποχρεώθηκε σε παραίτηση επείδη έπραξε τα δέοντα και γνωστοποίησε ως όφειλε τα ευρήματα των ελέγχων με σκοπό την προστασία της υγείας των καταναλωτών.


«Μόλις πριν από 6 μήνες» θυμίζει ο Ν. Χουντής σε ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «αποκαλύφθηκε η υπόθεση των μολυσμένων ζωοτροφών που μόλυνε πουλερικά, αυγά και χοίρους και αποκαλύφθηκε ότι οι γερμανικές αρχές, ενώ γνώριζαν την πηγή της μόλυνσης, το απέκρυβαν τόσο από τον γερμανικό λαό όσο και από την Κομισιόν». Ταυτόχρονα, όσο «πολλαπλασιάζονται τα διατροφικά σκάνδαλα με προϊόντα γερμανικής προέλευσης», πολλαπλασιάζονται και «τα φαινόμενα απόκρυψης και συγκάλυψης της προέλευσης και των ενόχων αυτών των σκανδάλων» υπογραμμίζει. Δεν είναι ανεξήγητο: «Τα τελευταία χρόνια η Γερμανία ακολουθεί μια πολιτική χαμηλών μισθών και ταυτόχρονα συμπίεσης των τιμών, κυρίως των προϊόντων διατροφής, κάνοντας έκπτωση, τόσο στην ποιότητα, όσο και στους υγειονομικούς ελέγχους. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκαν στην Γερμανία, και επεκτάθηκαν σε όλη την Ευρώπη, οι αλυσίδες λιανικής πώλησης χαμηλού κόστους. Είναι η πολιτική της "φθηνής" τροφής για τους πληβείους στο όνομα των χαμηλών μισθών και της υψηλής ανταγωνιστικότητας».
Το ερώτημα είναι, τώρα που ανέλαβε ο Μίχας ... να κοιμόμαστε ήσυχοι ή να αποφεύγουμε εξ αρχής τα γερμανικής προέλευσης τρόφιμα; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό την δίνουν με καυστικό και ουσιαστικό τρόπο οι Οικολογοι Πράσινοι στην σχετική ανακοίνωσή τους: "Είστε πρώην συνδικαλιστής, κομματικό στέλεχος και αποτυχών υποψήφιος Δήμαρχος; Μια επιτελική θέση, άσχετη με τις σπουδές σας, σας περιμένει!"
Στην ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι χαακτηρίζουν "μνημείο παλαιοκομματικής λογικής"  την επιλογή του μηχανικού κ. Μίχα, ως νέου προέδρου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Πέρα από την κομματική του διαδρομή στην αυτοδιοίκηση, ο κ. Μίχας, δεν έχει καμία επιστημονική ή επαγγελματική προϋπηρεσία στον χώρο των τροφίμων. Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, η εκπρόσωπος Τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, δήλωσε: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε απαράδεκτο να επιλέγονται, ως διοικητές νευραλγικών θέσεων σε οργανισμούς και ΔΕΚΟ, κομματικά στελέχη που απέτυχαν να εκλεγούν ως βουλευτές ή δήμαρχοι. Ακόμη μια φορά, οι εξαγγελίες για αξιοκρατία και «ανοιχτή διακυβέρνηση» θυσιάζονται στον βωμό της αποκατάστασης των «δικών μας» παιδιών και της τήρησης των εσωκομματικών ισορροπιών. Η επιλογή, όμως, του ατυχήσαντα υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά ως νέου προέδρου του ΕΦΕΤ γεννά επιπλέον σοβαρά ερωτηματικά: Γιατί παραιτήθηκε ο μέχρι τώρα πρόεδρος κ. Νυχάς; Αληθεύουν δημοσιεύματα για εισαγωγή τροφίμων μολυσμένων με το επικίνδυνο βακτήριο Ε.coli; Αληθεύει ότι ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ πιέστηκε να υποβαθμίσει το θέμα για να μην πληγούν οι πωλήσεις γνωστής γερμανικής αλυσίδας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: