10/7/11

Καταστροφικές οι επιπτώσεις της "Εκτροπής του Εύηνου" στον Γαλατά Μεσολογγίου!

Και δυστυχώς η Κυβερνητική Πολιτική εξυπηρετώντας επί της ουσίας τα συμφέροντα των Μεγαλοεργολάβων, συνεχίζει να προωθεί την Εκτροπή του Αχελώου, που θα επιφέρει την πλήρη Καταστροφή στην Λιμνοθάλασσα!
- Πεντακόσια στρέμματα έχουν γίνει νερό, την τελευταία δεκαετία!
- Χάθηκαν ολόκληρες περιουσίες, μεταξύ των οποίων και δημοτικές εκτάσεις!
- Ανυπολόγιστη η ζημιά στο Φυσικό Περιβάλλον και στο οικοσύστημα των Λιμνοθαλασσών του Μεσολογγίου!

Σε πολλά στρέμματα ανέρχεται η έκταση της παραλίας του Γαλατά, από τη θέση Σπηλεϊκα μέχρι το Δέλτα του Ευήνου, που καταβρόχθισε η θάλασσα, λόγω της διάβρωσης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, μετά την εκτροπή του ποταμού Εύηνου.
Και όχι μόνο κανείς Δημόσιος Φορέας ή Λειτουργός δεν ενδιαφέρεται για το θέμα αυτό, αλλά αντιθέτως θέλουν να εμφανίσουν και την Εκτροπή του Αχελώου ώς "έργο Πράσινης Ανάπτυξης"!
Στο τέλος θα παρουσιάσουν και την αποξήρανση της Λιμνοθάλασσας ως "έργο Πράσινης Ανάπτυξης"!
Και γιατί όχι να αφεθεί και το Μεσολόγγι να πνιγεί κι αυτό από την Θάλασσα, ώστε να μην θυμίζει εκείνες τις άσχημες εποχές που οι Έλληνες επέλεγαν να λιμοκτονήσουν παρά να ... εκχωρήσουν κυριαρχικά τους δικαιώματα!
Και μια και το θυμηθήκαμε και το αναφέραμε,  ας αναρωτηθούμε πως θα είχαν εξελιχθεί τα ιστορικά γεγονότα  αν στην Πολιορκία του Μεσολογγίου την ηγεσία των "Ελεύθερων Πολιορκημένων" την είχαν κάποιοι σαν τους σημερινούς μας πολιτικούς άρχοντες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: