8/6/11

Δεν μας έφταναν οι εγχώριοι Μεγαλοεργολάβοι της " Μαύρης" Ανάπτυξης και της Πράσινης "Απάτης"...

...τώρα μας έρχονται και οι Κινέζοι!


Με µια συµφωνία-µαµούθ, που προσεγγίζει τα 2 δισ. ευρώ και αφορά επενδύσεις σε  αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, σφραγίστηκε το φετινό ελληνοκινεζικό επιχειρηµατικό φόρουµ (Hellenic - Chinese Business Forum 2011) που πραγµατοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011,  στο ξενοδοχείο Athens Hilton και στο οποίο συµµετείχαν 62 στελέχη κινεζικών και 150 στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων.
Η συµφωνία αφορά συνεργασία µεταξύ του µεγάλου κινεζικού οµίλου επιχειρήσεων Dongfang Electric International Corporation και της ελληνικής εταιρείας DTS HELLAS Α.Ε. και αφορά την ανάπτυξη αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων, υδροηλεκτρικών σταθμών  και γενικότερα σε έργα "πράσινης ανάπτυξης" και μεταφοράς πόρων και τεχνολογίας σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) . Στη συµφωνία, προβλέπεται η δηµιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 250 MW και αιολικών πάρκων 750 MW. Ταυτόχρονα δεύτερη συµφωνία υπεγράφη μεταξύ της Sinosolar, η οποία μέχρι στιγμής έχει επτά έργα στην Ευρώπη και στην Fylico Energy. H εν λόγω συμφωνία αφορά την παραγωγή 110 MW από ΑΠΕ, επένδυση ύψους 35 εκατ. ευρώ. Να θυμήσουμε ότι πριν δύο μήνες είχε λάβει χώρα ένα άλλο μεγάλο Deal, αυτή την φορά της ΔΕΗ με τη κινεζική Sinovel - τον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή τουρμπινών παγκοσμίως, για την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στη χώρα μας, αφορούσα την άμεση ανάπτυξη αιολικού πάρκου 200-300 MW στο διασυνδεδεμένο σύστημα, την από κοινού διερεύνηση ανάπτυξης θαλάσσιου αιολικού πάρκου, αλλά και την κατασκευή μονάδας παραγωγής ανεμογεννητριών στην χώρα μας.



************************
Αντί σχολίου:
Oι Κινέζοι έχουν μεγάλη πείρα στην "Πράσινη Ανάπτυξη", εξάλλου και το "Φράγμα των τριών Φαραγγιών" χαρακτηρίστηκε από την Κινεζική Κυβέρνηση ως το "μεγαλυτέρο οικολογικό έργο" στον πλανήτη! Σε αντίθεση με την Χώρα μας που κάποιοι φωνάζουν και αντιδρούν για την "Εκτροπή του Αχελώου"! Τι είναι ο Αχελώος μπροστά στον Γιανγκτσέ; Ένα ρυάκι!  Αλλά εμείς οι Έλληνες δυστυχώς δεν έχουμε την κουλτούρα των Κινέζων! Τι είναι τα αιολικά πάρκα στα Βαρδούσια, στην Σαράνταινα  και στα Κραβαρίτικα Βουνά, μπροστά στα γιγαντιαία κινεζικά πάρκα ανεμογεννητριών; Ένα παιδικό παιχνίδι! Ας ελπίσουμε ότι η Κυβέρνηση μας τελικά θα καταφέρει να μας εµφυσήσει την Κινεζική Κουλτούρα όχι μόνο στις οικολογικές ευαισθήσιες αλλά και στην πολιτική πραχτική:  Εξάλλου τι είναι η πλατεία Συντάγματος μπροστά στην Τιέν Αν Μεν, παρά μια μικρή αλάνα!




1 σχόλιο:

http://eyrytixn.blogspot.com είπε...

Τα πάντα γίνονται θυσία στο βωμό του Επιχειρηματικού Κέρδους. Η Φύση, η ομορφιά, η γη, ο αέρας, το νερό, όλα μετατρέπονται σε εμπόρευμα. Αποτελεί λαϊκό χρέος και καθήκον η περιφρούρηση του τόπου μας από τη στυγνή επέλαση των συμφερόντων.