15/4/10

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ Η΄ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ;


Μέχρι πριν λίγο καιρό η κύρια επιχειρηματολογία για τις Ανεμογεννήτριες των «πληρωμένων» από τους Μεγαλοεργολάβους κονδυλοφόρων , βασιζόταν στο ψευδοδίλημμα «Πράσινη Ενέργεια ή Υπερθέρμανση του Πλανήτη;»!
Τώρα με την οικονομική κρίση οι «μάσκες» άρχισαν να πέφτουν, η επιχειρηματολογία να γίνεται πιο προκλητική και απροκάλυπτη και το κύριο δίλημμα που κυριαρχεί είναι πλέον «Πράσινη Ανάπτυξη ή ΔΝΤ;»! Δηλαδή με απλά λόγια να «πληρώσει» το Περιβάλλον την οικονομική κρίση!
Είναι βέβαια ιστορικά αποδεδειγμένο ότι σε περιόδους οικονομικής ύφεσης τέτοιου είδους διλήμματα βρίσκουν πρόσφορο κοινωνικό υπόβαθρο για να καλλιεργηθούν! Όμως αν δούμε λίγο την σύγχρονη ιστορία της Χώρας μας, και την «ανάπτυξή» της μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα δούμε ότι τελικά αυτή η «ανάπτυξη» είναι η αιτία που μας έφερε σήμερα στην παρούσα κατάσταση! Ας διδαχθούμε από την Ιστορία και ας μην επαναλάβουμε πάλι τα λάθη του Παρελθόντος! Τα νησιά μας σχεδόν τα καταστρέψαμε! Τις πόλεις μας τις χτίσαμε άναρχα και άχρωμα! Στο όνομα της «ανάπτυξης» θυσιάσαμε τον πραγματικό πλούτο της χώρας μας: Το Φυσικό της Περιβάλλον και την Ιστορία της!
Βέβαια σε μια χώρα που κυριαρχεί η «αισθητική της Τζούλιας!!!» ίσως τελικά οι Ανεμογεννήτριες να έχουν θέση ακόμη και στην Ακρόπολη (ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ;) !
Για μας όμως που θέλουμε να συνεχίζουμε να έχουμε «Ψυχή Βαθεία, Ανοιχτή Καρδιά και το Βλέμμα Πάντα Ψηλά» , η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε σε διλήμματα του τύπου «Ανεμογεννητρίες ή Δ.Ν.Τ» έρχεται μέσα από τα λόγια ενός «απολίτιστου άγριου» Ινδιάνου πριν από πολλά χρόνια:
«Ο Μεγάλος Άρχοντας της Ουάσιγκτον διατάζει να μας πουν, ότι επιθυμεί να αγοράσει τη γη μας... Είμαστε ένα τμήμα της γης και αυτή είναι τμήμα του εαυτού μας. Τα μυρωδάτα άνθη είναι αδέλφια μας. Το ελάφι, το άλογο και ο μεγαλοπρεπής αετός είναι αδέλφια μας. Οι βουνίσιες κορυφές, οι χυμοί των λιβαδιών, η ζεστασιά του σώματος του μικρού αλόγου και ο άνθρωπος - όλα αυτά - ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Τα ποτάμια είναι αδέλφια μας, αυτά σβήνουν τη δίψα μας. Τα ποτάμια κουβαλούν τα κανό μας και τρέφουν τα παιδιά μας... Ξέρουμε ότι ο λευκός άνθρωπος δεν καταλαβαίνει το δικό μας τρόπο ζωής. Το ίδιο του κάνει ένα κομμάτι γης ή ένα άλλο, γιατί αυτός είναι ένας ξένος που έρχεται τη νύχτα για να βγάλει από τη γη ό,τι χρειάζεται.Η γη δεν είναι αδελφός του αλλά εχθρός του. Αφού την κατακτήσει, την εγκαταλείπει και συνεχίζει το δρόμο του. Αφήνει πίσω του τους τάφους των γονιών του χωρίς να τον πειράζει. Αρπάζει τη γη από τα παιδιά της χωρίς να τον πειράζει. Ξεχνάει τον τάφο του πατέρα του και τα δικαιώματα των παιδιών του. Mεταχειρίζεται τη μητέρα του τη γη, τον αδελφό του τον ουρανό, σαν να είναι πράγματα που μπορεί κανείς ν' αγοράσει, να ληστέψει και να πουλήσει, σαν να είναι πρόβατα και γυάλινες χάντρες. Η απληστία του θα καταβροχθίσει τη γη και θ' αφήσει πίσω του μόνο έρημο. Δεν το καταλαβαίνω. Ο δικός μας τρόπος του Είναι, είναι διαφορετικός από τον δικό σας. Δεν υπάρχει καμιά ήρεμη περιοχή στις πόλεις του λευκού ανθρώπου, κανένα μέρος που να μπορεί ν' ακουστεί η ανάπτυξη των φύλλων της άνοιξης ή το τρίψιμο των φτερών ενός εντόμου... Τέτοιο πεπρωμένο είναι για μας μυστήριο, γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει όταν θα έχουν εξολοθρευτεί όλοι οι βούβαλοι, όταν θα έχουν δαμαστεί όλα τα άγρια άλογα, όταν οι πιο μυστικές γωνιές των δασών θα μυρίζουν άνθρωπο και όταν η θέα προς τους πράσινους λόφους θα εμποδίζεται από ένα πλήθος από σύρματα που μιλάνε. Πού είναι το πυκνό δάσος; Εξαφανίστηκε. Πού είναι ο αετός; Εξαφανίστηκε! Έτσι τελειώνει η ζωή και αρχίζει η επιβίωση...» (διαβάστε το ολόκληρο εδώ: Γράμμα ενός Ινδιάνου Αρχηγού ... )

ΥΓ) ...Και επειδή ακράδαντα πιστεύουμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος- με αφορμή και τις επερχόμενες Εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση- σας καλούμε να ευαισθητοποιηθείτε: Μην αφήσετε κι άλλη ευκαιρία να πάει χαμένη!
Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας:
Για να σώσουμε τα Τελευταία Παρθένα Βουνά της Χώρας μας!
Διαδώστε-συνδράμετε και υποστηρίξτε την προσπάθεια για την

Δεν υπάρχουν σχόλια: