1/2/15

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την Ορεινή Ναυπακτία.

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στo Κρίκελλο Ευρυτανίας, μετά από κατολίσθηση που συνέβη σε λόφο, στην πλατεία του χωριού, λόγω των βροχοπτώσεων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στο σημείο μετέβησαν τέσσερα λεωφορεία προκειμένου να παραλάβουν τους 80 κατοίκους του χωριού και να τους μεταφέρουν σε ξενοδοχεία της πόλης.
Το ευτυχές είναι ότι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί από την κατολίσθηση.
Νωρίτερα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Καρπενησίου. Οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρότατα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ καταγράφονται μεμονωμένες περιπτώσεις όπου στέγες σπιτιών έχουν μετατοπισθεί. Τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και ηλεκτροδότησης παρουσιάζουν επίσης σοβαρές δυσλειτουργίες κυρίως στις περιοχές Φουρνάς, Δομνίστας και Προυσού.
Εξάλλου, με έγγραφο που απέστειλε προς τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Αριστείδη Τασιό, ο δήμαρχος Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής ζήτησε να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες αυτή την ώρα ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος στέλνει αίτημα για να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι Δ. Ε. Πλατάνου, Αποδοτίας και Πυλήνης. Αρκετά χωριά  είναι αποκλεισμένα χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο και μερικά χωρίς νερό. Τα χωριά που  γνωρίζουμε ότι είναι αποκλεισμένα είναι Λεύκα, Μανδρινή, Καλλονή , Κυδωνιά και Κλεπά. Στην Κλεπά δύο κατοικίες κινδυνεύουν και αυτή την ώρα επιχειρούν σκαπτικά μηχανήματα  στις περιοχές Κριάτσι Φωκίδας και στη θέση Άη Γιάννης στην Αρτοτίνα, πιο πιθανό όμως είναι να μην καταφέρουν να ανοίξουν απόψε οι δρόμοι.
Αίσιο τέλος είχε  η περιπέτεια που έζησε ζευγάρι με το 6 μηνών παιδί τους όταν με το αυτοκίνητό τους αποκλείστηκαν λόγω καταπτώσεων βράχων και από τις δύο πλευρές,στον οδικό άξονα από Γραμμένη Οξιά προς Αρτοτίνα λόγω καταπτώσεων βράχων. Χρειάστηκε η άμεση επέμβαση δυνάμεων της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπάκτου προκειμένου να τους απεγκλωβίσουν λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα και αφού χρειάστηκε να περπατήσουν οι ίδιοι (οι διασωθέντες) αρκετή απόσταση. Στο ίδιο σημείο έσπευσαν αλλά δεν χρειάστηκε να επιχειρήσουν και πυροσβεστικές δυνάμεις από την Μακρακώμη.
Αποκλεισμένη απ’όλους και όλα η Αράχωβα Ναυπακτίας.Κραυγή αγωνίας από τους λιγοστούς κατοίκους,οι οποίοι αναφέρουν ότι το χωριό τους είναι αποκλεισμένο.Εκτός από τη διακοπή ρεύματος και νερού αναφέρεται ότι υπάρχουν τρεις κατολισθήσεις σε κεντρικό  σημείο του χωριού και οι κάτοικοι είναι  αποκλεισμένοι από  όλους τους οδικούς άξονες προς Ναύπακτο.Υπάρχει επίσης διακοπή της κυκλοφορίας  από Κλεπά και Νεοχώρι,ενώ  προς Ευρυτανία έχει κοπεί  η γέφυρα της Δομνίστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: