21/12/14

Η πνιγμένη στον βούρκο κυβέρνηση ψάχνει σωσίβια... για να επιπλεύσει στα λύματά της!

Ο Σαμαράς τάζει υπουργεία σε όσους ψηφίσουν Δήμα!!!
Σε έκτακτο διάγγελμα, ο Σαμαράς ζήτησε από τους βουλευτές να στηρίξουν την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και τόνισε πως «δεν πρέπει να γίνουν εκλογές». Στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ περιέγραψε την πρότασή του για την υπέρβαση της κρίσης με συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και ορισμό εκλογών μέχρι το τέλος του 2015. Υπογράμμισε πως η «στάση ...ευθύνης» δεν επιτρέπει να η χωρά να μπει σε νέα περίοδο αβεβαιότητας, τη στιγμή που απαιτείται να θωρακιστεί η ελληνική οικονομία για την επόμενη μέρα μετά το μνημόνιο.
«Πρώτα να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να ολοκληρώσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση σε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας. Και μετά, θωρακισμένοι οικονομικά και πολιτικά, μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα για εθνικές εκλογές ακόμα και στο τέλος του 2015», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σαμαράς. 
Αναφερόμενος στις αλλεπάλληλες καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε ευθέως επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε πως «πρωταγωνιστεί» σε προσπάθειες που «δηλητηριάζουν» τη δημοκρατία αλλά «πάντοτε διαψεύδονται». Ο Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Τσίπρα κατηγορώντας τον ως υπεύθυνο της σκευωρίας για τις καταγγελίες περί υποτιθέμενης εξαγοράς βουλευτών: «Ούτε και μπορεί να συνεχίζεται αυτό το όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοριών για δήθεν προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών, που πάντα διαψεύδεται, αφού όμως στο μεταξύ έχει δηλητηριάσει τη Δημοκρατία μας. Κατηγοριών, στις οποίες δυστυχώς πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κορυφαία στελέχη του και ο γνωστός συνεργάτης του, αρχηγός τρίτου κόμματος» ήταν η βαριά κατηγορία που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Πάνου Καμμένου.

Ο πρώτος που αντέδρασε θετικά στο κάλεσμα Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης ΟικονόμουΕξέφρασε την ικανοποίηση του για το διάγγελμα Σαμαρά εξέφρασε, λέγοντας ότι ικανοποιεί πλήρως την «πρόταση των οκτώ» για συναινετική εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και συμφωνία για μετέπειτα εκλογές. Έκανε λόγο για σημαντική εξέλιξη και εκτίμησε ότι η στροφή του πρωθυπουργού θα επιδοκιμαστεί την Τρίτη και από τον ίδιο αλλά και από άλλους βουλευτές κατά τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου στη Βουλή.
Ακολούθησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος που με δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι θα ψηφίσει στην ψηφοφορία της Τρίτης τον Σταύρο Δήμα. Ο κ. Κουράκος, ο οποίος είχε ψηφίσει «παρών» στην πρώτη ψηφοφορία, είπε: «Ο κ. Σαμαράς με τη δήλωσή του, κάλυψε τις τρεις προϋποθέσεις που είχα θέσει. Ως εκ τούτου, την Τρίτη εγώ θα ψηφίσω τον Σταύρο Δήμα με τον οποίον, εκτός των άλλων, με συνδέει πολύχρονη φιλία».
Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο πρώην υπουργός, Στέφανος Μάνος, τις εξελίξεις αυτές«Τι κρίμα που δεν είμαι πια βουλευτής, θα μπορούσα να διεκδικήσω υπουργείο με μόνο αντάλλαγμα να ψηφίσω τον κ. Δήμα», σχολίασε επισημαίνοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει την παράταση της ζωής της κυβέρνησης για μερικούς μήνες «ανταλλάσσοντας την ψήφο για τον κ. Δήμα με υπόσχεση εκλογών εντός του έτους και ...συμμετοχή στην κυβέρνηση».
Με τις υγείες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: