17/2/14

Και η φτωχή Αυστραλία εγκαταλείπει τα αιολικά...

H Αυστραλία θα περιορίσει την έμφαση στις λεγόμενες ανανεώσιμες μορφές ενέργειας γιατί είναι δαπανηρές και επιβαρύνουν σημαντικά το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειαςΑυτό προκύπτει από δηλώσεις του πρωθυπουργού, Τόνι Άμποτ, που είπε ότι η έμφαση στις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας έχει εκτινάξει στα ύψη το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο πρωθυπουργός έκανε τη δήλωση αυτή μετά την ανακοίνωση της ηλεκτροπαραγωγικής εταιρίας Stanwell Corporation ότι διακόπτει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με υγραέριο, λόγω κόστους και επιστρέφει στο λιγνίτηΠαράλληλα, η ίδια η εταιρία ζήτησε να περιοριστεί ο στόχος της αύξησης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τις λεγόμενες ανανεώσιμες μορφές γιατί αυτές είναι «πολύ δαπανηρές και επηρεάζουν την αγορά».
«Στόχος μας είναι να γίνει η Αυστραλία μια χώρα με την φθηνότερη ενέργεια» είπε ο κ. Άμποτ.
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός είπε ότι η Αυστραλία διαθέτει άφθονους πόρους ενέργειας, γαιάνθρακες και φυσικό αέριο (καθώς και πετρέλαιο) και δεν πρέπει να είναι τόσο ακριβό το ηλεκτρικό ρεύμα. Πρόσθεσε, δε, ότι η κατάργηση του φόρου των ρύπων θα συμβάλει στην μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: