24/1/14

Όχι στην καταστροφή του Βουνού των Θεών.

Απόφαση Δ.Σ. Ορειβατικού συλλόγου Αγρινίου για τον Όλυμπο!
Τα τελευταία χρόνια η ορειβατική κοινότητα παρακολουθεί άναυδη την αλλοίωση στο χαρακτήρα και την φυσιογνωμία του Ολύμπου.
Αυτή επιχειρείται με διάφoρoυς τρόπους, από τους χιλιάδες τουρίστες που κάθε χρόνο επισκέπτονται το βουνό, πελάτες των καταφυγίων - ­πολυκαταστημάτων που εμπορεύονται από μπλουζάκια- μπρελόκ­ - σηματάκια μέχρι σουβλάκια και πανσέτες, καθώς και την παρέλαση των τετρακίνητων θηρίων που με το άνοιγμα του δρόμου έφτασαν μέχρι την τοποθεσία Μεγάλη Γούρνα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις συνέπειες στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Ολύμπου.
Μπορούμε να αναφέρουμε πολλά παραδείγματα που είναι γνωστά στον ορειβατικό κόσμο, αλλά το πιο κραυγαλέο προέκυψε από την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, όπου αναφέρεται ότι στα σχέδια των «πατέρων» της ορειβασίας είναι να αλλοιώσουν την φυσιογνωμία του βουνού τοποθετώντας σιδερένια σκαλοπάτια και συρματόσχοινα κατά μήκος του λουκιoύ του Μύτικα για να διευκολύνουν έτσι το έργο των διαφόρων οδηγών και συνοδών βουνού που έχουν ξεπεταχτεί τα τελευταία χρόνια.
Με αυτές τις ενέργειες παραδίδουν τον Όλυμπο βορά στην άκρατη κερδοφορία, μη λαμβάνοντας υπ' όψιν την ιστορικότητα του βουνού αυτού καθώς και το ευαίσθητο οικοσύστημα του.
Το Δ.Σ. του ορειβατικού συλλόγου Αγρινίου καλεί τους ορειβάτες της χώρας να αντιδράσουν, όσο ακόμα είναι καιρός, σε όλα αυτά και γι' αυτό το λόγο απευθύνεται σε όλους τους ορειβατικούς συλλόγους καλώντας τους να ενημερώσουν τα μέλη τους και να συντονίσουν τις ενέργειες τους για να υπάρξει μια συντονισμένη και άμεση παρέμβαση.

Το Δ.Σ. του Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: