17/12/13

Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Μεταφορών; Και που το περίεργο;

Διατελέσας υπουργός Μεταφορών από το 2004 έως το 2007 και Πολιτισμού από το 2007 έως το 2009, ο Μιχάλης Λιάπης συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, στη λεωφόρο Αρτέμιδος γύρω στις 11.00 το πρωί, ύστερα από παραβίαση πινακίδας «Stop». Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο τύπου τζιπ (Volkswagen Tuareg) που οδηγούσε έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Οι πινακίδες του συγκεκριμένου οχήματος είχαν κατατεθεί στην εφορία ενώ επίσης διαπιστώθηκε πως ο πρώην υπουργός δεν είχε μαζί του δίπλωμα οδήγησης και επιπλέον το όχημα ήταν και ανασφάλιστο (!!!) Ο ίδιος απέδωσε στην... οικονομική κρίση τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το γραφείο του εισαγγελέα στην Ευελπίδων.
«Τις πινακίδες τις κατέθεσα τον Αύγουστο για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο» είπε στους δημοσιογράφους και συνέχισε: «Συνταξιούχος είμαι. Η κρίση έχει αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός». Όπως εξήγησε το αυτοκίνητο το είχε σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή σχεδίαζε να φύγει για ταξίδι στην Ασία έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο για να φορτώσει τις μπαταρίες του: «Έσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Ανθρώπινα τα λάθη το ομολογώ. Δεν κυκλοφόρησα ποτέ με πλαστές πινακίδες. Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα. Το έκανα για να γεμίσω τις μπαταρίες. Έκανα λάθος».
Ο πρώην υπουργός όπως φαίνεται από το “πόθεν έσχες” του διαθέτει συνολικά τρία αυτοκίνητα. Το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε σήμερα είναι ένα Volkswagen Tuareg 4.163 κυβικών. Όσο για το πόσα χρήματα προσπάθησε να γλυτώσει τόσο από τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και από τον φόρο πολυτελείας ανέρχονται σε τουλάχιστον 3.874 ευρώ. Αυτό προκύπτει καθώς τα τέλη κυκλοφορίας για ένα αυτοκίνητο τέτοιου κυβισμού ανέρχονται σε 1.320 ευρώ, ενώ ο φόρος πολυτελείας σε 3.220 ευρώ αν είναι 5ετίας και 2.254 αν είναι 10ετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: