15/12/13

Στην Αργεντινή φωνάζουν «Γίναμε Ελλάδα»...

Ακούει κανείς στην Ελλάδα;
Βίαιες διαδηλώσεις και αιματηρά επεισόδια συγκλονίζουν την Αργεντινή. Οι πολίτες της Χώρας διαμαρτύρονται με κεντρικό τους σύνθημα: «Γίναμε Ελλάδα». Τη φορά αυτή οι διαδηλωτές δεν χτυπούσαν κατσαρόλες, αλλά ...μαγκάλια, καθώς οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν έχοντας ως αφορμή τους φόρους και τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Και καθώς την ίδια χρονική περίοδο ξεκίνησαν απεργία και οι αστυνομικοί η κατάσταση ξέφυγε κάθε ελέγχου: νεκροί, λεηλασίες και χάος! 
Ένα μέσο νοικοκυριό, που καταναλώνει περί τις 2.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, πλήρωνε έως τον περασμένο Ιούλιο 23-44 ευρώ για το ΕΤΜΕΑΡ. Τότε υπήρξε υπερδιπλασιασμός του τέλους στα 51,2 ευρώ και τώρα ετοιμάζεται και νέα αύξηση, καθώς η μαύρη τρύπα των αιολικών βαθαίνει δραματικά. Αν η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) εγκρίνει τη μελετώμενη νέα επιβάρυνση, τότε το μέσο νοικοκυριό θα πληρώνει περισσότερα από 60 ευρώ ανά τετράμηνο για το ΕΤΜΕΑΡ.
Και δικαίως αναρωτιέται κανείς μήπως αυτοί που προεκλογικά μας φόβιζαν με το δίλημμα "να μην καταντήσει η Ελλάδα σαν την Αργεντινή" μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε έναν δρόμο χειρότερο κι απ' της Αργεντινής; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: