6/6/13

Παρίσι: Εγκεφαλικά νεκρός φοιτητής που δέχθηκε επίθεση από ακροδεξιούς «σκίνχεντς»!

Τον χτύπησαν στη μέση του δρόμου!
Ο νεαρός που σπούδαζε στο Sciences Po (Σχολή Πολιτικών Επιστημών) του Παρισιού, ήταν και κοινωνικός ακτιβιστής και την ώρα που δέχθηκε την δολοφονική επίθεση των νεοναζί, συμμετείχε σε μπαζάρ ρούχων! Χτυπήθηκε με σιδηρογροθιά από έναν τουλάχιστον από τους σκίνχεντς που του επιτέθηκαν, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας. Ο νεαρός νοσηλεύεται εγκεφαλικά νεκρός.
Οι αρχές υποστηρίζουν πως οι "σκίνχεντ" ανήκουν στις τάξεις της ακροδεξιάς οργάνωσης «Εθνικιστική Επαναστατική Νεολαία»-JNR! Ήταν κοντοκουρεμένοι και φορούσαν μπλουζάκια με τα συνθήματα «λευκή εξουσία» και «αίμα και τιμή»!
Το Γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως ο 18χρονος φοιτητής, ξυλοκοπήθηκε σε συμπλοκή κοντά στον σταθμό Σαν Λαζάρ του Παρισιού χθες το απόγευμα. Ο Méric  νωρίτερα εκείνη την ώρα συμμετείχε σε μπαζάρ ειδών ένδυσης για φιλανθρωπικούς σκοπούς, που διοργανώθηκε στην οδό Caumartin, μαζί με φίλους του. Τρεις "σκίνχεντ" σύμφωνα με την αστυνομία, έσπευσαν στο σημείο, ενώ έφτασαν κι "ενισχύσεις" από τις τάξεις των εθνικιστών. Το θύμα χτυπήθηκε με σιδερογροθιά στο κεφάλι από τουλάχιστον έναν από τους νεοναζί που του επιτέθηκαν. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν είναι εγκεφαλικά νεκρός. 
Ο Clement ήταν γνωστός για τη δέσμευσή του στον αντιφασιστικό αγώνα και την φιλανθρωπική του ακτιβιστική δράση.
«Η φασιστική φρίκη σκοτώνει στη μέση του Παρισιού», κατήγγειλε το Αριστερό Κόμμα.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ, το Κόμμα της Αριστεράς καταγγέλλει τη «θρασύδειλη επίθεση» κατά ενός ακτιβιστή γνωστού για τη δέσμευσή του κατά της άκρας δεξιάς και απαιτεί τη διάλυση των ομάδων της άκρας δεξιάς που «έχουν πληθύνει τις πράξεις βίας στο Παρίσι και σε ολόκληρη τη χώρα εδώ και πολλές εβδομάδες».
Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς εξέφρασε την «πλήρη αποφασιστικότητά του για την εξουδετέρωση της βίας που φέρει τη σφραγίδα της άκρας δεξιάς και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη δημοκρατία».
Ο δήμαρχος του Παρισιού Μπερτράν Ντελαοέ εξέφρασε την ελπίδα ότι η αστυνομία και η δικαιοσύνη θα κατορθώσουν να εντοπίσουν σύντομα τους δράστες. Το ζήτημα βέβαια δεν είναι μόνο να συλληφθούν οι δολοφόνοι του 18χρόνου: το γεγονός και μόνο, ότι το τραγικό αυτό συμβάν έγινε στην καρδιά του Παρισιού, με την μακρόχρονη δημοκρατική παράδοση του συνθήματος "Liberte, Egalite, Fraternite", πρέπει  να μας προβληματίζει όλους για τις επικίνδυνες ατραπούς στις οποίες βαδίζει πλέον όλη η Ευρώπη!


Δεν υπάρχουν σχόλια: