27/5/13

Βαρβαρότητα, ξεπλυμένη σε πετροδόλαρα...

Οι πέντε άνδρες είχαν διαπράξει σειρά κλοπών σε όλη τη χώρα και είχαν δολοφονήσει έναν Σαουδάραβα με στραγγαλισμό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας της Αραβικής Χερσονήσου. "Εκτελέστηκαν και σταυρώθηκαν" ανέφερε η ανακοίνωση. Ο όρος "σταύρωση" στη Σαουδική Αραβία, ποινή που προβλέπεται για ορισμένα κακουργήματα, σημαίνει έκθεση σε δημόσια θέα των εκτελεσθέντων. Η  Σαουδική Αραβία εφαρμόζει αυστηρά τη "σαρία" το περιβόητο ισλαμικό δίκαιο.
Η εκτέλεση των πέντε ανδρών, εκ των οποίων οι τρεις ήταν αδέλφια, αυξάνει σε 47 τον αριθμό των εκτελέσεων στην Χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής, από την έναρξη της χρονιάς, σύμφωνα με έναν απολογισμό της "Διεθνούς Αμνηστίας".
Φωτογραφία που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τα πέντε πτώματα κρεμασμένα σε καλώδιο που στηρίζεται σε δύο γερανούς. 
Στις 13 Μαρτίου οι σαουδαραβικές Αρχές είχαν εκτελέσει επτά νέους άνδρες μετά την καταδίκη τους σε θάνατο για ένοπλη ληστεία παρά τις πιεστικές εκκλήσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να μην εκτελεστούν οι κατάδικοι. Οι νεαροί εκτελέστηκαν δια τουφεκισμού, αν και συνήθως οι περισσότεροι βαρυποινίτες αποκεφαλίζονται στη Σαουδική Αραβία. Το 2012 αποκεφαλίστηκαν στην χώρα αυτή 76 άνθρωποι. 
Η "Διεθνής Αμνηστία", η "Human Rights Watch" και δεκάδες άλλες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο, έχουν επανειλημμένα καταγγείλει την Σαουδική Αραβία για την "συνεχιζόμενη" παραβίαση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Αντιθέτως  τόσο ο ΟΗΕ όσο και τα ισχυρά κράτη της Δύσης- ΗΠΑ και ΕΕ- συνεχίζουν να διατηρούν καλές και αγαστές σχέσεις με την Σαουδική Αραβία, παρόλο που οι κατηγορίες για την πλήρη παραβίαση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα αυτή είναι πλέον καθημερινές! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: