9/3/13

Ο άνεμος κατά των αιολικών πάρκων!


Η "National Trust", η μεγαλύτερη οργάνωση για την προστασία του περιβάλλοντος της Βρετανίας, με εκατομμύρια μέλη ανακοίνωσε πως θα προσφύγει νομικά κατά της χωροθέτησης 25 αιολικών πάρκων, στα πλαίσια της μάχης για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και της αισθητικής του τοπίου της χώρας.
Εκπρόσωποι της "National Trust" δήλωσαν ότι είναι αντίθετοι στα 25 αιολικά πάρκα που απειλούν την αισθητική του τοπίου, την αρχιτεκτονική κληρονομιά και το φυσικό περιβάλλον στην  Βρετανική ύπαιθρο. 
Η Βρετανική Κυβέρνηση σε πλήρη αντίθεση με την βρετανική κοινή γνώμη, στηρίζει δυναμικά την έναρξη τέτοιων έργων, και πάνω από 1.200 νέες ανεμογεννήτριες πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία στην ύπαιθρο και κατά μήκος των παράκτιων περιοχών της χώρας, στο επόμενο έτος! 
"Η National Trust έχει ενημερωθεί για αυτά τα σχέδια που απειλούν τα πολύτιμα τοπία της βρετανικής υπαίθρου και κάθε εβδομάδα δέχεται εκατοντάδες εξοργισμένα γράμματα και καταγγελίες από διάφορες περιοχές της χώρας." δήλωσε ο Simon Jenkins, πρόεδρος της οργάνωσης.
"Δεν θέλουμε η στάση μας να θεωρηθεί ως μια δογματική άρνηση κατά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας- αλλά όταν τέτοια έργα παραβαίνουν τους κανόνες και τις αρχές τις οποίες σαν οργάνωση είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε έχουμε την υποχρέωση να αντιδράσουμε", συμπλήρωσε σχεδόν οργισμένα ο Jenkins.
"Η National Trust δεν έχει αντίρρηση σε μια σειρά υπεράκτιων αιολικών πάρκων, αλλά έχει καθήκον να προστατεύσει το βρετανικό τοπίο και το περιβάλλον από την απειλή!" 
"Πιστεύουμε ότι το αγγλικό τοπίο χρειάζεται προστασία - τώρα περισσότερο από ποτέ, μπροστά στην λαίλαπα της αιολικής ενέργειας" κατέληξε ο Jenkins!




Δεν υπάρχουν σχόλια: