17/2/13

Εμίρης ή κακομοίρης;

Τα ...βρόντηξε και έφυγε ο Εμίρης του Κατάρ από την νησίδα Οξεία
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου, ναυάγησε τελικά η πώληση της νησίδας Οξείας στον Εμίρη του Κατάρ. Η εξέλιξη αυτή που σημειώθηκε λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Εμιράτο, οφείλεται στο γεγονός ότι το δασαρχείο Κεφαλλονιάς απαγόρευσε στον Εμίρη να χτίσει τα οικοδομήματα που ήθελε στο πανέμορφο μικρό νησί του Ιονίου, στο σύμπλεγμα των Εχινάδων απέναντι από το Δέλτα του Αχελώου,  καθώς το συγκεκριμένο κομμάτι που είχε επιλεγεί είναι χαρακτηρισμένο ως δασικό. Ρεπορτάζ μάλιστα αναφέρουν πως  ο.. απεσταλμένος του Eμίρη, είπε επί λέξη: «Ο εμίρης μου ζήτησε να σας πω ότι στην Ελλάδα δεν ψάχνετε για επενδυτές, αλλά για μαζοχιστές». Και συμπλήρωσε, πριν φύγει: «Και τώρα παρακολουθήστε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν». 
Η φωτογραφία με το υπεραιωνόβιο πουρνάρι  αφιερώνεται στον Εμίρη του Κατάρ!
Μάλλον ο Εμίρης δεν έχει ουδεμία γνώση περί της βιολογίας των πουρναριών- γιατί αν είχε, θα ήξερε πως ένα πουρνάρι για να γίνει δέντρο χρειάζεται αιώνες: συνεπώς η προτροπή του εμίρη να ...παρακολουθούμε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν, αντί για απειλή στην πραγματικότητα είναι ευχή μακροζωίας! Αλλά βέβαια που να ξέρει ο Εμίρης του Κατάρ από πουρνάρια... Εδώ δεν ξέρει για τα δικαιώματα των ανθρώπων:  και για του λόγου το αληθές διαβάστε τις εκθέσεις  της οργάνωσης "Human Rights Watch" τον Ιούνιο του 2012 για το τι γίνεται στην Χώρα του Εμίρη! Καθώς επίσης και της "Διεθνούς Αμνηστίας"! Ή και της οργάνωσης "World Directory of Minorities and Indigenous Peoples"!
Για όσους λοιπόν ...στεναχωριούνται που ο Εμίρης έφυγε θα τους προτείναμε πρώτα να πάνε μια βόλτα στις εκβολές του Αχελώου, και μετά να στεναχωρηθούν για τις επενδύσεις του Εμίρη, που δήθεν χάθηκαν! Και ειλικρινά μπράβο στον δασάρχη που τα έβαλε με τον Εμίρη για να προστατέψει το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας! Γιατί η μεγαλύτερη επένδυση αυτής της χώρας είναι η Φύση και η Ιστορία της! Για αυτό και εμείς απαντάμε στον Εμίρη, παραφράζοντας την ιστορική ρήση του Γέρου του Μοριά: «Την Ελλάδα θέλομεν κι ας τρώγωμεν ...βελάνια»!


Δεν υπάρχουν σχόλια: