5/2/13

Λεφτά υπάρχουν!


Αμοιβές-πρόκληση στο Ταμείο Τραπεζών! 
Σάλο έχουν προκαλέσει τόσο οι προκλητικά παχυλές αμοιβές των στελεχών που διοικούν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), όσο και οι επιλογές των προσώπων που θα στελεχώσουν το Ταμείο και που έγιναν από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, κ. Στουρνάρα, καθ' υπόδειξιν πάντα της τρόικας. 
Οι αμοιβές και τα στελέχη που θα διοικήσουν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας “κλείδωσαν” με ΦΕΚ της 30ής Ιανουαρίου. Με το “χρυσό ποσό” των 215.000 ευρώ ετησίως (δηλαδή υψηλότερο κι από τις αποδοχές του πρωθυπουργού και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας) θα αμείβεται η διευθύνουσα σύμβουλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ταμείου, κ. Αν. Σακελλαρίου. Δηλαδή η κα. διευθύνουσα σύμβουλος θα λαμβάνει κάπου 18.000 ευρώ μηνιαίως, αν προτιμάτε! Σχεδόν ένα χιλιάρικο μεροκάματο, αν δουλεύει πενθήμερο! Και αυτές τις αποδοχές θα τις απολαμβάνει μέχρι τον Ιούνιο του 2017. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, κ. Μ. Κολλιόπουλος θα λαμβάνει 185.000 ευρώ ετησίως-θα προσπαθεί δηλαδή να τα... κουτσοβολέψει με μόνο 15.000 ευρώ τον μήνα! Ακόμη λιγότερα χρήματα θα λαμβάνει ο κ. Αν. Γάγαλης ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο οποίος θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με μόλις 165.000 ευρώ ετησίως, ούτε καν ακριβώς 14.000 ευρώ τον μήνα.
Ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου, ο Ολλανδός Πολ Κόστερ, θα λαμβάνει μόνο 100.000 ευρώ ετησίως, ενώ τα μέλη του Γ.Σ. (Αν. Μπερούτσος, Πιερ Μαριανί, Γ. Μέργος, Ευθ. Γκατζώνας) από 30.000 ευρώ ετησίως, και πιθανώς σε αυτούς η Κυβέρνηση να τους δώσει ...επίδομα πετρελαίου για να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες φτώχειας που θα αντιμετωπίσουν!
Αιδώς Αργείοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: