16/2/13

Θα πέσει ο ουρανός στο ...κεφάλι μας;

Εδώ και πολύ καιρό- και ίσως από τους πρώτους στην χώρα μας- έχουμε αναφερθεί στις καταστροφικές συνέπειες των ανεμογεννητριών στο περιβάλλον. Στην αρχή κάποιοι μας λοιδορούσαν! Για εμάς αυτό δεν είχε και πολύ μεγάλη σημασία. Μετά κάποιοι μας επιτέθηκαν- και κάποιοι μάλιστα με πολύ αισχρά επιχειρήματα! Δήθεν ότι υπηρετούμε τα συμφέροντα των πετρελαϊκών πολυεθνικών!!! Ακόμα και σε αυτές τις επιθέσεις εμείς επιλέξαμε να απαντήσουμε με επιστημονικά και λογικά επιχειρήματα- και όχι με άναρθρες κραυγές! Εξάλλου ο "Αγώνας για την Γη και την Ελευθερία" θέλει "Λογική και Ευαισθησία"! Η πραγματική οικολογική συνείδηση δεν μπορεί παρά να οικοδομείται πάνω στην "λογική" ανάλυση όλων των φυσικών και κοινωνικών δεδομένων και να τροφοδοτείται από την "ευαισθησία" για τον Άνθρωπο και την Φύση! Αυτή ήταν, είναι και σκοπεύουμε να παραμείνει η βασική μας αρχή! Και για αυτό και δεν επιδιώκουμε κανενός είδους "αναγνώριση" όταν τελικά η ιστορία μας δικαιώνει! Πρέπει όμως που και που- σαν ματαιόδοξοι άνθρωποι και εμείς- να ... ευλογούμε τα γένια μας! 
Για την αύξηση στην θερμοκρασία περιβάλλοντος που προκαλούν οι  ανεμογεννήτριες είχαμε αναφερθεί πριν από έναν σχεδόν χρόνο: σε ανάρτησή μας σχετικά με αυτό ακριβώς το θέμα, είχαμε δημοσιεύσει τα αποτελέσματα μιας   μελέτης που μόλις τότε είχε δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό Nature Climate Change, και τα οποία αποτελέσματα, αποδείκνυαν πέρα κάθε επιστημονικής αμφιβολίας, πως τα αιολικά πάρκα αυξάνουν τοπικά τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και επηρεάζουν αρνητικά το μικροκλίμα! 
Έπρεπε να περάσει ένας ολόκληρος σχεδόν χρόνος για να δοθεί προσοχή σε αυτή την μελέτη και να αποκτήσει το θέμα αυτό δημοσιότητα και στην χώρα μας! Διάφορα "οικολογικά" site's ανακαλύπτουν κι αυτά σιγά-σιγά την Αμερική: οι ανεμογεννήτριες χάνουν την "ασυλία" τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και δειλά-δειλά παύουν να ... αποτελούν και τα "τοτέμ" στα οποία προσκυνούσε το οικολογικό κίνημα! Μόνο που μέχρι τα "τοτέμ" να πέσουν πλήρως, και με τον ρυθμό που πέφτουν, είναι πιο πιθανόν να πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας: εντελώς τυχαία την ίδια σχεδόν ώρα που τα "οικολογικά" site's δημοσίευαν τα στοιχεία για την επίπτωση των ανεμογεννητριών στο κλίμα, στην Ρωσία έπεφτε ένας αστεροειδής! Σύμπτωση θα πει κανείς: αν όμως δείτε και τον ΣΚΑΙ να αναφέρεται στην ίδια μελέτη για κάθε ενδεχόμενο ετοιμαστείτε γιατί θα είναι πολύ πιθανόν να ...πέσει όντως ο ουρανός στα κεφάλια μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: