28/12/12

Quiz; Πόσο ΠΑΣΟΚτζίδες μπορεί να είστε!


Σε ποιον πολιτικό ανήκει η παρακάτω δήλωση;
"Πότε υπήρξε ανάληψη πολιτικής ευθύνης για να υπάρξει τώρα; Πότε αυτή η κυβέρνηση ανέλαβε πολιτικές ευθύνες για μια σειρά από πράγματα που έγιναν; Είναι προφανές ότι δεν έχει αναληφθεί καμία απολύτως πολιτική ευθύνη. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με ένα ζήτημα ανικανότητας, έχουμε να κάνουμε με μια συνολική λογική και αυτό πρέπει να καταλάβουμε. Είναι η λογική πελατειακής διαχείρισης του κράτους. Αυτό είναι που μας οδήγησε μέχρι εδώ, το γεγονός ότι ο προηγούμενος Υπουργός ασχολιόταν με το πώς να συγκαλύψει υποθέσεις στην Δικαιοσύνη  αντί να κάνει τη δουλειά του."
Μα και βέβαια στον ίδιο πολιτικό που έχει επίσης δηλώσει πως "η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα, όπως όλα τα άλλα εγκλήματα και ακόμη περισσότερο"
Στον πολιτικό που ως υπουργός Οικονομικών δήλωνε πως χάρη στο Μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε "θα βγούμε στις αγορές το γρηγορότερο δυνατό και το αργότερο έως στις αρχές του 2012" και ως υπουργός Περιβάλλοντος ... επαναπροσδιόρισε το "τι είναι δάσος"
Στον πολιτικό που υποστήριξε και συνεχίζει να υποστηρίζει ανερυθρίαστα πως "Διαπλοκή δεν υπάρχει. Γιατί τελικά τι είναι η διαπλοκή; Όλοι διαπλεκόμαστε με όλους..."
Χρειάζεστε κι άλλη βοήθεια; Πρόκειται για τον πολιτικό που ως υπουργός Οικονομικών δήλωνε πως δεν υπάρχει "Κανένα ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους" 
Χρειάζεστε ακόμη περισσότερη βοήθεια; Είναι αυτός που ως υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε "η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να ξεπεράσουμε την φοβικότητα απέναντι στις επενδύσεις και τους επενδυτές και το φόβο και τις αντιδράσεις που αντιμετωπίζει η αλλαγή και ο εκσυγχρονισμός του παραγωγικού μας μοντέλου ειδικά από ομάδες ειδικών συμφερόντων. Ένας φόβος που παιρνάει και στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και στις διαδικασίες της. Προφανώς σε μία χώρα που στο δημόσιο διάλογο η επένδυση από ιδιωτικά ή δημόσια κεφάλαια αντιμετωπίστηκε για πολλές δεκαετίες – και όχι πάντα χωρίς λόγο – από θεωρίες συνομωσίας και σκανδαλολογία αυτό ήταν αναμενόμενο και ως ένα βαθμό κατανοητό. Όμως οι εποχές αυτές τουλάχιστον για αυτή την Κυβέρνηση έχουν περάσει ανεπιστρεπτί – θυμίζω απλώς ότι μόνοι μας έχουμε θέσει δεκάδες δικλείδες διαφάνειας και λογοδοσίας από το δημόσιο διάλογο μέχρι τη δημοσιοποίηση κάθε απόφασης προς όλους τους πολίτες. Σήμερα, η χώρα διψάει για ανάπτυξη και εισόδημα, επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και βιώσιμη ανάπτυξη και παραγωγή εισοδήματος για τους πολίτες και αυτό που πρέπει να αντιμετωπίζουμε καθημερινά και να ξεπερνάμε καθημερινά είναι μόνο οι ρυθμοί που γίνονται τα πράγματα στη δημόσια διοίκηση."
Εάν δεν μπορείτε ακόμη να βρείτε για ποιον πολιτικό μιλάμε τότε σας δίνουμε μια τελευταία ευκαιρία: 
Είναι ο πολιτικός που πρώτος παρέλαβε την "λίστα Λαγκάρντ" πριν από δύο χρόνια και ισχυρίζεται πως δεν είδε ότι σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται ...συγγενικά του πρόσωπα!
Αν ακόμη και τώρα δεν μπορείτε να ανακαλύψετε για ποιον πολιτικό μιλάμε, τότε είστε σίγουρα βαθιά ΠΑΣΟΚτζίδες μέχρι το κόκκαλο και η περίπτωσή σας είναι πραγματικά άξια επιστημονικής μελέτης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: