19/12/12

Πραξικόπημα... ΑΠΕτεώνων!


Σύμφωνα με πληροφορίες οι πιέσεις των "Μεγαλοεργολάβων της Μαύρης Ανάπτυξης και της Πράσινης Απάτης" προς την Κυβέρνηση για το θέμα της "έκτακτης εισφοράς" καρποφόρησαν, καθώς στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο υπήρξε "παρέμβαση" προς τον κ. Στουρνάρα, και βρέθηκε μια "μεσοβέζικη λύση" ώστε  τελικά να εκπίπτει από τη φορολόγηση των Αιολικών Πάρκων η επιβληθείσα έκτακτη εισφορά. Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε διατεθειμένος να τροποποιήσει τον αρχικό σχεδιασμό έτσι ώστε να προχωρήσει μεν κανονικά η έκτακτη εισφορά προς τα Αιολικά Πάρκα, αλλά ο φόρος που αναλογεί σε αυτήν να θεωρείται "έξοδο" (!!!) που θα το καταχωρούν στα βιβλία τους οι "Μεγαλοεργολάβοι" στην επόμενη τριετία και θα αφαιρείται από τα κέρδη τους- κέρδη εξασφαλισμένα από το κράτος χάρη στις εγγυημένες τιμές αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος.
Αντίθετα στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο αυξάνονται η παρακράτηση και η προκαταβολή φόρου για τους απλούς πολίτες, παρόλο που αυτοί ζουν καθημερινά με τον φόβο της ανεργίας και σε αντίθεση με τους Μεγαλοεργολάβους δεν έχουν ...εγγυημένα εισοδήματα σε βάθος 25ετίας από τον κρατικό ...κορβανά! 

ΥΓ) αν στην φορολογική μας δήλωση υποβάλουμε και εμείς τα κάθε λογής "χαράτσια" που μας έχουν επιβληθεί, θα τα δεχτεί άραγε ο κ. Στουρνάρας ως "έξοδα"; Και γιατί τουλάχιστον δεν δέχεται ως "έξοδο" το χαράτσι για τις ΑΠΕ; Τι είδους ΑΠΕτεωνιές είναι αυτές κ. Στουρνάρα; Και εσείς κ. Κουβέλη τι λέτε περί τούτου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: