20/12/12

«Κανείς δεν πιστεύει σοβαρά ότι η Ελλάδα σώθηκε!»


«Η χώρα είναι μαθηματικά χρεοκοπημένη!
Με αφορμή το θέμα των υπέρογκων κερδών των hedgefunds από την Ελλάδα, οι γερμανικές εφημερίδες "Süddeutsche Zeitung" και "Zeit", βρίσκουν την ευκαιρία να επαναλάβουν ότι «παρά τις όλες ρυθμίσεις η χώρα είναι μαθηματικά χρεοκοπημένη» και ότι «δεν τα έχει ακόμη καταφέρει».
«Κανένας επικεφαλής hedge fund και κανένας επενδυτής ομολόγων δεν πιστεύει σοβαρά ότι η Ελλάδα σώθηκε. Σε αυτούς τους κύκλους είναι κοινό μυστικό ότι παρά τις όλες ρυθμίσεις η χώρα είναι μαθηματικά χρεοκοπημένη. Και εκεί δεν βοηθάει ούτε η επιτυχημένη επαναγορά ομολόγων, η οποία μειώνει το χρέος κατά 20 δισ. ευρώ και ανοίγει το δρόμο για νέα οικονομική βοήθεια. Με τα λεφτά αυτά θα αποπληρωθούν παλιές απαιτήσεις και τόκοι. Ακόμα και η τρόικα εξέφρασε τις αμφιβολίες της εάν η Ελλάδα θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Για τους κερδοσκόπους, όμως, όλα αυτά είναι αδιάφορα. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφεραν να κερδίσουν πάρα πολλά», τονίζει η "Süddeutsche Zeitung".
Ενώ η "Zeit" σημειώνει: «Τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν κερδοσκοπικές επενδύσεις, καθώς η χώρα δεν τα έχει πραγματικά ακόμη καταφέρει. Το βουνό των χρεών παραμένει τεράστιο, παρά την επαναγορά ομολόγων, ενώ δεν διαφαίνεται ακόμα ένα τέλος της καθοδικής πορείας. Η τελευταία λέξη για τα ελληνικά ομόλογα δεν έχει ειπωθεί ακόμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: