15/12/12

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο...

Πνίγηκαν 20 άνθρωποι - αναζητούνται 7 ακόμη!
Ασύλληπτη τραγωδία με θύματα μέχρι στιγμής 20 ανθρώπους- και 7 αγνοούμενους, που προσπάθησαν να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή και κατέληξαν να πνιγούν αβοήθητοι στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.
Καΐκι που μετέφερε 28 -κατά δήλωση του μοναδικού διασωθέντος- λαθρομετανάστες στη Λέσβο, αναποδογύρισε λόγω υπερφόρτωσης με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 20 από τους επιβαίνοντες. Άλλοι 7 αναζητούνται με μηδαμινές, σύμφωνα με τις αρχές, πιθανότητες να έχουν επιβιώσει.
Ο μοναδικός επιζών μέχρι στιγμής, ένας 20χρονος που εντοπίστηκε χτες το μεσημέρι ένα ναυτικό μίλι ανοικτά της Θερμής της Λέσβου, περισυνελλέγη σε κατάσταση υποθερμικού σοκ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου και νοσηλεύεται. Όπως κατέθεσε, 28 συνολικά αλλοδαποί (άνδρες, γυναίκες, παιδιά, ακόμη και βρέφη), που επέβαιναν σε φουσκωτό ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής από τα τουρκικά παράλια για να περάσουν στην Λέσβο. Μετά από μία ώρα στη θάλασσα, λόγω των κυμάτων και της υπερφόρτωσης του σκάφους, αυτό βυθίστηκε και οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα.
Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, το οποίο συνεχίζει από χθες το απόγευμα να ερευνά την περιοχή, λόγω του ψύχους και των δυσμενών καιρικών συνθηκών αποκλείεται να έχουν επιβιώσει κάποιοι. Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώνουν και οι έως τώρα έρευνες στην ακτή και στη θάλασσα, που αποκαλύπτουν μόνον πτώματα. Οι εικόνες στην ακτή Νησέλια και Κανόνι Θερμής είναι σοκαριστικές. Τα πτώματα των άτυχων λαθρομεταναστών μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», όπου όμως έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: