20/11/12

Μπάχαλο στο Eurogroup!


Σταμάτησε προσωρινά η συνεδρίαση του Eurogroup- αμέτοχοι στα όρια της ανυπαρξίας οι Έλληνες αξιωματούχοι στις διαπραγματεύσεις- μυστικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Γερμανία!
Σταμάτησε προσωρινά η συνεδρίαση του Eurogroup μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επισημαίνοντας ότι η αιτία της διακοπής είναι η διαφωνία Ευρωζώνης – ΔΝΤ για τη διάρκεια χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος.
"Υπάρχει μια σημαντική διαφορά για το πόσο καιρό θα πρέπει να χρηματοδοτείται η Ελλάδα. Η συνάντηση διακόπηκε και οι συμμετέχοντες πραγματοποιούν ιδιωτικές συνομιλίες για να δουν πώς μπορεί αυτό να ξεπεραστεί", δηλώνει ένα άτομο στο Dow Jones Newswires
Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης έχουν δηλώσει στο Dow Jones ότι είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν το θέμα του κενού των 15 δισ. ευρώ στη χρηματοδότηση της χώρας μέχρι το 2014, αλλά θέλουν να καθυστερήσουν για το μέλλον την απόφαση για το πώς θα καλυφθούν τα επιπλέον 17,6 δισ. ευρώ που θα χρειαστεί η Ελλάδα την περίοδο 2014-2016. Ωστόσο, "το ΔΝΤ θέλει ένα πρόγραμμα μέχρι το 2016 εδώ και τώρα", δήλωσε άλλος αξιωματούχος.
Για το αν στις συνομιλίες συμμετέχουν Έλληνες αξιωματούχοι και ποιος ο ρόλος τους το Dow Jones Newswires δεν αναφέρει κανένα σχόλιο! 
Πληροφορίες που διαρρέουν πάντως, προβλέπουν ότι τελικά το σημερινό Eurogroup θα δώσει «μερική λύση», με την οποία θα καλύπτεται το χρηματοδοτικό κενό μέχρι το 2014 και ότι σημαντικό μέρος των αποφάσεων θα μετατεθεί για αργότερα με ορίζοντα πάντα τις Γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβρη του 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: