23/11/12

«Η επιλογή της Ελλάδας ως πειραματόζωο δεν είναι καθόλου τυχαία...»

«Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας συνεδριάζει μέσα στην Βουλή των Ελλήνων!»
Περισσότεροι από 100 βουλευτές και ευρωβουλευτές από 15 χώρες της ΕΕ  αλλά και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των "Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας" θα συμμετάσχουν στο ετήσιο συνέδριο του «Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας-EUFORES», οι εργασίες του οποίου θα διεξαχθούν το διήμερο 23 και 24 Νοεμβρίου στη Βουλή των Ελλήνων. «Η επιλογή της Ελλάδας ως τόπο του συνεδρίου μας δεν ήταν σύμπτωση, αλλά σαφής πρόθεση», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Λουξεμβούργου Claude Turmes και Πρόεδρος του EUFORES, επισημαίνοντας ότι «η σημερινή κρίση είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση να επανεξετάσουν τη δομή του ενεργειακού τους συστήματος και να αναδιοργανώσουν τις ενεργειακές προτεραιότητές τους». Η αντιπρόεδρος του EUFORES και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννυ Ποδηματά τόνισε ότι «η έλλειψη ρευστότητας και χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας υπονομεύει την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την επίτευξη των στόχων για το 2020 σε χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, όπως η Ελλάδα» και επισήμανε ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε η κρίση να δημιουργήσει μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων όσον αφορά τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πρόθεσή μας είναι να συζητήσουμε αυτό το πρόβλημα σε βάθος στην Αθήνα και να διερευνήσουμε όλες τις επιλογές και τα διαφορετικά χρηματοδοτικά εργαλεία για τη χρηματοδότηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».
Λίγες ώρες νωρίτερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Eνέργειας και Kλιματικής Aλλαγής, κ.Aσημάκης Παπαγεωργίου προανήγγειλε αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος έως και 40% μέσα στο 2013, ώστε να επιτευχθεί η αντιμετώπιση του υπέρογκου ελλείμματος που γεννούν οι "Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας"! Αυτό βέβαια δεν το σχολίασε ούτε ο κ. Claude Turmes ούτε η κ. Άννυ Ποδηματά! Και καλά αυτοί οι δύο είναι γνωστό πως ενδιαφέρονται για την "πράσινη ανάπτυξη" και όχι για το αν οι έλληνες πολίτες θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια τους! Όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές- μηδενός εξαιρουμένου- που δήθεν κόπτονται για την "σωτηρία της Χώρας", τι θέση παίρνουν άραγε:
-με ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα αυξάνεται το κόστος παραγωγής, με αποτέλεσμα τα προϊόντα να μην είναι ανταγωνιστικά και να πιέζονται προς τα κάτω τα εργατικά μεροκάματα! Αυτό είναι βασικός κανόνας των Οικονομικών Επιστημών!
-οι θέσεις εργασίας που δημιουργούν οι "Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας" είναι ελάχιστες: στην πραγματικότητα αφορούν ένα ή δύο άτομα και αυτά είναι φύλακες! Επιδοτώντας έτσι τα "αιολικά πάρκα" στην Ελλάδα επί της ουσίας επιδοτείς θέσεις εργασίας στα εργοστάσια της Γερμανίας και της Δανίας που κατασκευάζουν ανεμογεννήτριες
-οι "Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας", λόγω ακριβώς της διαλείπουσας λειτουργίας τους, διαταράσσουν την ισορροπία του συστήματος ηλεκτροδότησης και απαιτούν την λειτουργία συμβατικών σταθμών παραγωγής ενέργειας αυξάνοντας έτσι τους ρύπους του διοξειδίου του άνθρακα που τελικά εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα! Δηλαδή κάνουν το αντίθετο από αυτό που όφειλαν να κάνουν! Αν αυτό δεν είναι ΑΠΕτεωνιά τότε τι είναι;
-ειδικά τα "αιολικά πάρκα" προκαλούν ανεπανόρθωτες καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον και επιπλέον κατηγορούνται και για σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην υγεία όσο και στο ίδιο το κλίμααυξάνοντας τις τοπικές θερμοκρασίες υπέρμετρα! Ταυτόχρονα επηρεάζουν αρνητικά μια σειρά από άλλες οικονομικές δραστηριότητες και κύρια τον τουρισμό!
Για το ότι η κ. Ποδηματά και ο κ. Turmes επέλεξαν "σκόπιμα" την Ελληνική Βουλή  για την πραγματοποίηση του ετήσιου "Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας" εμείς είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι: η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν το "πειραματόζωο" του νεοφιλελευθερισμού- κάποιοι θέλουν τώρα να την μετατρέψουν στο "πειραματόζωο" της "Νέας Αποικιοκρατίας"!    
Ας τους φωνάξουμε λοιπόν δυνατά για να το καταλάβουν καλά: 




Δεν υπάρχουν σχόλια: