22/10/12

Βυθίζεται και η Γερμανία!


Επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας προβλέπει η Bundesbank: αιτία η ασθενέστερη ζήτηση από τις χώρες της ευρωζώνης, τις ΗΠΑ και την Κίνα!
Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας προειδοποίησε ότι η ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης θα επιβραδυνθεί το τέταρτο τρίμηνο, λόγω της ασθενέστερης ζήτησης από τις χώρες της ευρωζώνης, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
«Υπάρχουν εντεινόμενες ενδείξεις ότι η σαφής επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας το τρίτο τρίμηνο του 2012 θα μπορούσε να ακολουθηθεί από στασιμότητα ή ακόμα και ελαφριά συρρίκνωση του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος (ΑΕΠ) το τελικό τρίμηνο της χρονιάς»αναφέρει η Bundesbank στο τεύχος Οκτωβρίου του μηνιαίου δελτίου της. «Οι επισκοπήσεις αντανακλούν επίσης την δυσμενή προοπτική για τις εξαγωγές και την αβεβαιότητα για τις προοπτικές των παγκόσμιων οικονομικών εξελίξεων», προσθέτουν οι αναλυτές της Γερμανικής Τράπεζας.
Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία το δεύτερο τρίμηνο του "12 ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε στο 0,3% από 0,5% που ήταν κατά το πρώτο τρίμηνο, και ότι το δημόσιο χρέος της ανήλθε σε επίπεδο-ρεκόρ!  Υπό αυτές τις συνθήκες πολλοί είναι οι αναλυτές που προβλέπουν πως η Γερμανία οδεύει ολοταχώς προς την ύφεση! 
Η λύση που ακολουθεί η Γερμανία μέχρι τώρα για να αντιμετωπίσει την ύφεση που της κτυπάει την πόρτα- λύση που συμπυκνώνεται στην ρήση: "Profit für wenige – Schaden für viele!" μπορεί να της παρέχει πίστωση χρόνου, αλλά το "μοιραίο φυγείν αδύνατο"... Και η πολιτική αυτή θα αποδειχθεί τελικά μοιραία όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ίδια την Γερμανία και ίσως για όλο τον κόσμο! 
Αντί άλλης προειδοποίησης θα σας υπενθυμίσουμε μόνο το τι σημειώναμε πριν από σχεδόν 3 χρόνια: "...τελικά θα καταφέρουν μήπως οι Γερμανοί να ξεπεράσουν την Οικονομική Κρίση, ρίχνοντας τα βάρη της δικής τους ανάκαμψης στα υπόλοιπα Κράτη -Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Με τις αγορές των Κρατών Μελών σε ύφεση μειώνονται και οι καταναλωτικές δαπάνες των πολιτών τους! Οπότε και η Γερμανία θα πρέπει να στραφεί προς άλλες αγορές: τις ίδιες αγορές στις οποίες στρέφονται και οι ευρισκόμενοι σε ύφεση Αμερικάνοι! Και τότε η αντιπαράθεση Ευρώ-Δολαρίου πέρνει χαρακτήρα ανοικτού πολέμου!"
Ελπίζουμε και ευχόμαστε η ιστορία να μας διαψεύσει...


Δεν υπάρχουν σχόλια: