1/10/12

«Βαϊμάρη θυμίζει το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης»

Εσφαλμένη κατά τον Πέτερ Μπόφινγκερ η πολιτική που ακολουθεί η τρόικα στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου!
Με την πολιτική που ασκήθηκε στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης παρομοιάζει την εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία, ο Πέτερ Μπόφινγκερ, επιφανής Γερμανός οικονομολόγος και μέλος της επιτροπής των «σοφών» που συμβουλεύουν την κυβέρνηση Μέρκελ σε οικονομικά θέματα.
Σε συνέντευξή του στη εφημερίδα «Weser-Kurier», ο κ. Μπόφινγκερ τονίζει ότι «η πολιτική που ασκείται στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα είναι η πολιτική του καγκελάριου Μπρίνινγκ» παραπέμποντας στην στρατηγική των περικοπών στο κοινωνικό κράτος, η οποία στις αρχές της δεκαετίας του '30 οδήγησε σε εκτίναξη της ανεργίας και του πληθωρισμού-και τελικά στην άνοδο των Ναζί στην εξουσία.
«Τέτοιου είδους περικοπές δεν έχουν κανένα νόημα σε χώρες που βρίσκονται σε ύφεση», επισήμανε ο κ. Μπόφινγκερ, διευκρινίζοντας: «Η κατάσταση στην Ελλάδα οφείλεται μεταξύ άλλων στην "οικονομική θεραπεία σοκ" που ακολουθείται». Σύμφωνα με το μέλος του «συμβουλίου των σοφών» της γερμανικής οικονομίας, «υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ισπανία να έχουν την τύχη της Ελλάδας».
Μένει να δούμε αν όντως η Ελλάδα θα έχει την τύχη και την μοίρα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης! Αν και αυτό είναι στο χέρι μας να το αποτρέψουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: