25/9/12

Η δημοκρατία απήχθει!

Με το σύνθημα "Η δημοκρατία απήχθει!" και "Κάτω η Δικτατορία των Αγορών!" εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί έχουν ξεχυθεί στους δρόμους της Μαδρίτης, σε μια προσπάθεια να περικυκλώσουν το Ισπανικό Κοινοβούλιο, απαιτώντας την άμεση απόσυρση των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι, αλλά και την διενέργεια νέων εκλογών, ώστε να επικαιροποιηθεί η Λαϊκή ετυμηγορία!
Η ισπανική αστυνομία έχει από νωρίς αποκλείσει τις προσβάσεις γύρω από το Κοινοβούλιο, τοποθετώντας σιδερένιους φράκτες και οχήματα στις περιμετρικές οδούς, και έχοντας παρατάξει χιλιάδες πάνοπλους αστυνομικούς! "Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί στους διαδηλωτές «να περικυκλώσουν, ή να καταλάβουν» το Κοινοβούλιο", διατράνωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κριστίνα Θιφουέντες! Τα κόμματα που οργανώνουν τη διαδήλωση κατηγορούν τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι ότι πρόδωσε τις υποσχέσεις που έδωσε πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Η ισπανική κυβέρνηση θα παρουσιάσει την Πέμπτη τον προϋπολογισμό του 2013 μαζί με ένα νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, ένα συνολικό πακέτο το οποίο, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι το προτελευταίο στάδιο πριν η χώρα καταφύγει στο μηχανισμό διάσωσης.
Η ισπανική κυβέρνηση θα κάνει το τελευταίο βήμα την Παρασκευή με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ανεξάρτητου ελέγχου των ισπανικών τραπεζών, για τον υπολογισμό της "βοήθειας" που θα τους δοθεί από την ευρωζώνη, η οποία έχει υποσχεθεί ποσό ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ. 
Δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί είχαν διαδηλώσει στους δρόμους της Μαδρίτης και στις 15 Σεπτεμβρίου ενάντια στις περικοπές που αποφάσισε να εφαρμόσει η κυβέρνηση στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης, ενώ την ίδια στιγμή κόπτεται να βοηθήσει το τραπεζικό σύστημα. Για φέτος η Ισπανία υπολογίζει να καταγράψει ύφεση περί το 2%, την ώρα που η ανεργία καλπάζει στο 25%.
"Αυτό δεν είναι μια πραγματική δημοκρατία. Η δημοκρατία έχει απαχθεί από την χώρα μας, σε συνεργασία με τις ισχυρές οικονομικές δυνάμεις!  Οι απλοί άνθρωποι δεν έχουν πλέον λόγο, οι πολίτες δεν έχουν πια δικαιώματα: ήρθε η  ώρα να επανασυστήσουμε την Δημοκρατία μας!" δηλώνουν οι Ισπανοί διαδηλωτές! Και το δίλημμα της Ιστορίας είναι αν θα τα καταφέρουν, ή αν όλη η Ευρώπη οδηγηθεί σε ένα Νέο Μεσαίωνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: