3/9/12

Η κρίση πνίγει την Ιταλία...


«Φέτος αναμένεται να κλείσουν μέχρι και 150.000 εμπορικές επιχειρήσεις» στην Ιταλία, αναφέρει σήμερα δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.
«Στον εμπορικό τομέα συνολικά, στη λιανική και στη χονδρική, μπορεί να κατεβάσουν οριστικά ρολά μέχρι και 150.000 επιχειρήσεις ενώ, το 2011, ο αριθμός (των επιχειρήσεων που έκλεισαν) είχε φτάσει τις 105.000», αναφέρει η εφημερίδα του Μιλάνου.
Σύμφωνα με την εμπορική ένωση Confcommercio, η κατά κεφαλήν μείωση της κατανάλωσης φέτος θα αγγίξει για τους Ιταλούς το 3,3%. «Πρόκειται για αρνητικό στοιχείο χωρίς προηγούμενο, πολύ χειρότερο από το περσινό», δηλώνει ο διευθυντής της υπηρεσίας στατιστικών μελετών της Confcommercio, Μαριάνο Μπέλα.
Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, κάθε ιταλική οικογένεια το τελευταίο τετράμηνο του 2012 θα είναι αναγκασμένη να ξοδέψει μέχρι και 550 ευρώ περισσότερα από ό,τι το 2011 για βασικές δαπάνες: ιδιαίτερα βαρύνουν τον προϋπολογισμό η τελευταία δόση του φόρου ακίνητης περιουσίας, η βενζίνη (η τιμή της οποίας σε πολλές περιοχές ξεπέρασε τα δυο ευρώ το λίτρο) αλλά και οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού, τηλεφωνίας και φυσικού αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: