23/9/12

Κάθε μέρα που περνάει ο λογαριασμός όλο και φουσκώνει!

Spiegel: Κενό 20 δισ. ευρώ στην Ελλάδα! Κι αν υπάρξει επιμήκυνση 4ο δισ. λογαριασμός!
Έλλειμμα ύψους 20 δισεκατομμυρίων αντιμετωπίζει η Ελλάδα προκειμένου να ανταπεξέλθει στους όρους για έκτακτη βοήθεια, ποσό σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel", επικαλούμενο προκαταρκτικά στοιχεία που έχει συλλέξει η τρόικα.
Το έλλειμμα στον ελληνικό προϋπολογισμό είναι μεγαλύτερο απ' ό,τι αναμενόταν μέχρι τώρα, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel", το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Dow Jones Newswires, και σημειώνει ότι σύμφωνα με προσωρινές διαπιστώσεις της τρόικας λείπουν επί του παρόντος περί τα 20 δισ. ευρώ, «σχεδόν τα διπλά απ’ ό,τι έγινε πρόσφατα παραδεκτό».
Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης παραδέχονται ότι το σχέδιο διάσωσης των 173 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε με την Αθήνα το Μάρτιο, είναι ήδη κατά πολύ εκτός στόχων. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα αναμένει από τον Ιούνιο την επόμενη δόση του πακέτου, περίπου 31 δισ. ευρώ, τη στιγμή που η ύφεση είναι μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις.
«Μόνον αν κλείσει το κενό χρηματοδότησης, θα μπορέσει να εκταμιευθεί η επόμενη δόση της δανειακής βοήθειας για την Αθήνα», επισημαίνει το περιοδικό και αναφέρει ακόμα ότι «ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έχει ήδη ρωτήσει πολλές φορές αν οι δημόσιοι πιστωτές -μεταξύ των οποίων και η ΕΚΤ- θα ήταν πρόθυμοι να διαγράψουν μέρος του ελληνικού χρέους». 
Επιπλέον, προστίθεται στο δημοσίευμα, ο κ. Σαμαράς ελπίζει να λάβει δύο επιπλέον χρόνια για την εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος, οπότε εκτιμάται ότι θα έπρεπε να καταβληθούν άλλα 20 δισ. ευρώ επιπλέον ως βοήθεια. Σύνολο δηλαδή 40 δισ. ευρώ!
Το Spiegel σημειώνει ότι μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και  του ΔΝΤ έχει ξεσπάσει διαμάχη για το πότε θα αποφασιστεί αν η Ελλάδα θα λάβει νέα χρήματα.
Η Κομισιόν θέλει η απόφαση για το θέμα να ληφθεί στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ το Βερολίνο επισημαίνει ότι αξιόπιστα στοιχεία θα έχουν στη διάθεσή τους το Νοέμβριο το συντομότερο. Απλά υπενθυμίζουμε ότι οι Γερμανοί ταυτόχρονα κόπτονται και για τις Αμερικανικές Εκλογές, με ιδιαίτερη ...προτίμηση στην επανεκλογή του πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμασύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, η έκθεση της ΕΕ και του ΔΝΤ για την βιωσιμότητα του ελληνικό χρέος μετατίθεται για μετά τις αμερικανικές εκλογές για αυτόν ακριβώς τον λόγο! Μια αρνητική, όπως αναμένεται να είναι, έκθεση για την Ελληνική Οικονομία, με τις επιπτώσεις που θα έχει στις παγκόσμιες αγορές, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις πιθανότητες επανεκλογής του "πράσινου" πρόεδρου Ομπάμα!
Πράγμα που επ' ουδενί δεν επιθυμεί η Μέρκελ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: