15/9/12

Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει η Κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου!

Υπό τη μορφή ενός και μόνο άρθρου θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το πακέτο των νέων σκληρών μέτρων, ύψους 11,9 δισ. ευρώ, προκειμένου να μην δοθεί στους κυβερνητικούς βουλευτές η δυνατότητα να επιλέξουν ποια μέτρα θα στηρίξουν και ποια όχι. Και αυτό λίγα 24ώρα μετά την αναγκαστική απόσυρση από την Βουλή της κατάπτυστης συμφωνίας με την Siemens, με την δικαιολογία ότι δεν χρειάζεται επικύρωση και νομιμοποίηση από την Ελληνική Βουλή!!! Ο φόβος εκτεταμένων αντιδράσεων ακόμη και στο εσωτερικό των τριών κομμάτων που συγκροτούν την Κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου, οδηγεί τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς σε σπασμωδικές μεν κινήσεις, με απρόβλεπτες όμως συνέπειες για το μέλλον του πολιτικού και πολιτειακού συστήματος στην Χώρα μας!   
Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο, τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και οι κυβερνητικοί του εταίροι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, με την σύμφωνη γνώμη του πρόεδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, συμφώνησαν σε αυτή τη διαδικασία της ψήφισης των νέων μνημονιακών μέτρων με την  μορφή του ενός και μόνου άρθρου, για να διασφαλίσουν ότι το πακέτο θα περάσει ως έχει, και προκειμένου να μην υπάρχει η δυνατότητα σε βουλευτές να καταψηφίσουν συγκεκριμένα μέτρα με τα οποία διαφωνούν!
Με βάση τον σχεδιασμό αυτό η λίστα των μέτρων πρέπει να έχει κλείσει οριστικά μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, ανεξάρτητα από τις όποιες αντιδράσεις υπάρχουν.
Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, η επόμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θα πρέπει να τοποθετείται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας -Δευτέρα ή το αργότερο Τρίτη- και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός του Μαύρου Μετώπου, θα ανακοινώσει το περίγραμμα των νέων σκληρών μέτρων με μήνυμά του στον ελληνικό λαό.
Στόχος της κυβέρνησης είναι τα μέτρα να έχουν ψηφιστεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ώστε η έκθεση της τρόικας να είναι έτοιμη μέσα στον πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι τονίζουν προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο κ. Σαμαράς πρέπει να εμφανιστεί στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου έχοντας ψηφισμένα τα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα δοθεί στη χώρα η "δόση" των 31,5 δισ. ευρώ, αλλά και υπάρχει το κατάλληλο έδαφος για τη διεκδίκηση της περιβόητης "επιμήκυνσης".
Με την ταχτική που ακολουθεί πλέον η Κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου, φαίνεται πως παρά την ισχυρή πλειοψηφία που διαθέτει στο Κοινοβούλιο, δεν εμπιστεύεται ούτε τον ίδιο της τον εαυτό, και αναγκαστικά έτσι οδηγείται στο να καταρρακώνει ακόμη και τους πιο βασικούς θεσμούς της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, που όφειλε πρωτίστως να υπηρετεί! Γίνεται πλέον ξεκάθαρο- ακόμη και στα μάτια των πιο δύσπιστων, ότι ο δρόμος του Μνημονίου που ακολουθεί η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία, οδηγεί νομοτελειακά όχι μόνο σε οικονομικό αδιέξοδο αλλά και σε "πολιτειακό" αδιέξοδο. Η συνεχής υποβάθμιση βασικών και θεμελιωδών δημοκρατικών αρχών μπορεί μεν να εξασφαλίζει στους Κυβερνώντες ότι τα μέτρα θα περάσουν, αλλά ταυτόχρονα "ανοίγει και τους ασκούς του Αιόλου", και μάλιστα σε εποχές που η άνοδος της Ακροδεξιάς θα έπρεπε όλους να τους προβληματίζει! Δυστυχώς λίγοι πλέον διδάσκονται από τα πάμπολλα  ιστορικά παραδείγματα που δείχνουν πως ναι μεν ο Φασισμός πάτησε πάνω στις κατάλληλες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες για να ανδρωθεί, αλλά την εξουσία τελικά την κατέκτησε όταν το πολιτικό σύστημα κατέρρευσε μέσα στα ίδια του τα αδιέξοδα: φαίνεται πως οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης όχι μόνο δεν έχουν ακουστά για την ιστορία της Βαϊμάρης, αλλά εγκλωβισμένοι καθώς είναι στην πιστή εφαρμογή της Μημονιακής Πολιτικής στην Χώρα μας, δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι τα οικονομικά αδιέξοδα της πολιτικής τους σύντομα θα γίνουν και πολιτικά αδιέξοδα του Συστήματος! 
Μακάρι η ιστορία να μην επαναληφθεί, αλλά για να γίνει αυτό δεν αρκούν οι ευχές! Και επειδή καλό είναι να θυμόμαστε ότι σε παρόμοιες καταστάσεις η Ανθρωπότητα είτε θα κάνει το άλμα προς το Μέλλον, είτε θα βυθιστεί στο πιο Μαύρο Σκοτάδι που της επιφυλάσσει η Ιστορία, είναι τώρα η ώρα να επαναθεμελιώσουμε την πιο βασική αρχή του Ανθρωπισμού: η οικονομία και το πολίτευμα πρέπει να υπηρετούν τον Άνθρωπο, τις Ανάγκες και τα Δικαιώματά του και όχι το αντίστροφο!
ΥΓ) το να καταργηθεί το πενθήμερο και το 8ώρο, όπως επιδιώκει η Τρόικα, θα αποτελεί βέβαια επιστροφή στις πιο μαύρες ημέρες της σύγχρονης ιστορίας, το να γίνει όμως αυτό με Κυβέρνηση "Χρυσής Αυγής" και με υπουργό εργασίας τον περιβόητο Καιάδα δεν θέλουμε ούτε να το φανταζόμαστε: δεν είναι όμως και διόλου απίθανο- η Ιστορία διδάσκει πως γίνεται και έχει γίνει ήδη μια φορά· θα αφήσουμε εμείς να ξανασυμβεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια: