1/9/12

Ετοιμάζουν νέα χαράτσια για να ενισχύσουν τους Μεγαλοεργολάβους!


Μέσα σε 24 ώρες επιβεβαιωθήκαμε πλήρως ως αναφορά τις προβλέψεις μας για τα αρπακτικά στον χώρο της ενέργειας!
"Κοστολογικούς" ελέγχους σε κάθε σταθμό της ΔΕΗ και σε κάθε δραστηριότητά της, από τα ορυχεία μέχρι τη μεταφορά και εμπορία ηλεκτρικού ρεύματος, προτίθεται να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, και στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζεται να προκηρύξει ...διεθνή διαγωνισμό για την πρόσληψη "εξειδικευμένου" συμβούλου. Ήδη, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η ΡΑΕ ξεκίνησε τη διαδικασία κατάρτισης των σχετικών τευχών δημοπράτησης, προκειμένου ο διαγωνισμός να έχει προκηρυχθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Αντικείμενο της μελέτης θα είναι να "συγκριθούν" τα στοιχεία κόστους της ΔΕΗ με βάση τις απαιτήσεις και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την Μνημονιακή Πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας, καθώς όπως είχε αποκαλύψει παλαιότερη μελέτη της Booz Allen Hamilton, υπάρχουν περιθώρια μείωσης του εργατικού κόστους!
Οπότε η υποχρεωτική από το "Μνημόνιο" σύνδεση της τιμής χονδρικής με τις τιμές λιανικής, θα αυξήσει σημαντικά όλα εκείνα τα τιμολόγια που διατηρούνται χαμηλά, μεταξύ των οποίων την πλειονότητα των οικιακών, από τις πολύ χαμηλές κατηγορίες μέχρι και τις 2.000 KWh.
Στο μεταξύ, κάπου στα μέσα Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου, η ΡΑΕ αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την τελική πρότασή της με τις επιδιωκόμενες αλλαγές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ηδη, η συζήτηση έχει ξεκινήσει από τις αρχές Ιουλίου οπότε και η ΡΑΕ εξέδωσε μια σειρά προτάσεων τόσο για την αγορά χονδρικής, όσο επίσης για τις ΑΠΕ και την αγορά λιανικής. 
Υπενθυμίζουμε ότι τα πιο βασικά θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι των προτεινόμενων αλλαγών αφορούν την πώληση της ΔΕΗ, την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (και πλέον πρακτικά μόνο των Αιολικών Πάρκων καθώς η αγορά θεωρείται κορεσμένη για τα φωτοβολταϊκά μέχρι τουλάχιστον να μπει σε εφαρμογή το περιβόητο "Πρόγραμμα Ήλιος"), καθώς και τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα ενσωματώνουν πλέον το κόστος τόσο των ΑΠΕ, όσο και των  προς πώληση λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: