7/9/12

1.000 άνεργοι την ημέρα...


Ύφεση 6,3% για την ελληνική οικονομία στο δεύτερο τρίμηνο του 2012- Η ανεργία στο 24,4%!
Η ελληνική κοινωνία αποσυντίθεται και η ανεργία αυξάνεται ταχύτατα, υπονομεύοντας τη συνοχή της, που θυσιάζεται στον βωμό του Μνημονίου και της τρόικας.
Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) προκαλούν ισχυρό σοκ, αφού η ανεργία τον Ιούνιο έριχνε τη βαριά σκιά της σε 1.216.410 άτομα (σχεδόν όσο ο πληθυσμός της Θεσσαλονίκης). Το ποσοστό ξεπέρασε το 24,4%, και πλησιάζει εκείνο της Ισπανίας, η οποία τον περασμένο Αύγουστο κατέγραψε ανεργία της τάξης του 24,63%. Μέσα σε έναν μήνα στην χώρα μας προστέθηκαν 50.666 άνεργοι, ενώ μέσα σε έναν χρόνο έμειναν χωρίς δουλειά 358.340 άτομα (αύξηση 41%). Κάθε ημέρα χάνουν τη δουλειά τους 1.000 άνθρωποι προς δόξαν της μνημονιακής πολιτικής, που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και τους Ελληνες στον να ζούνε μια ζωή πλήρους απαξίωσης.
Από τα ίδια στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, προκύπτει πως η Ελλάδα όλο και πιο πολύ βυθίζεται στην βαθιά ύφεση! Η Στατιστική Αρχή, μετέβαλε, επί τα χείρω τις αρχικές εκτιμήσεις της για μείωση του Ελληνικού ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο κατά 6,2% και αποκαλύπτει πως η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 6,3% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους. Ως αποτέλεσμα, μετά και την πτώση του ΑΕΠ κατά 6,5% το α΄ τρίμηνο, η ύφεση στην Ελλάδα το α΄ εξάμηνο να είναι της τάξης του 6,4%. Διεθνείς οργανισμοί εκτιμούν ότι για το σύνολο του 2012 η μείωση του ΑΕΠ στην ελληνική οικονομία θα αγγίξει το 7% και η χώρα θα βιώσει το 5ο έτος συνεχούς ύφεσης. Και αυτό θα είναι ένα "ρεκόρ" για την παγκόσμια οικονομική ιστορία! Και μια θλιβερή πραγματικότητα για την Ελλάδα του Μνημονίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: