30/8/12

Η άνοδος των Νεοναζί στην Αθήνα- η πτώση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη!


Independent:Ο συνασπισμός της ΝΔ μιμείται τη γλώσσα των ακροδεξιών εξτρεμιστών!

Την προσοχή της Ευρώπης στις επιθέσεις κατά μεταναστών στην Ελλάδα εφιστά η αρθρογράφος Laurie Penny της εφημερίδας "Independent", που αναφερόμενη στη Χρυσή Αυγή σημειώνει ότι αυτή τη φορά οι ιστορικοί παραλληλισμοί με την εμφάνιση του ναζισμού δεν είναι απλώς μια κενή ρητορική.
«Δεν είναι κενή ρητορική η σύγκριση με το Ναζισμό! Πραγματικοί φασίστες με μαύρες μπλούζες κραδαίνουν σβάστικες και δολοφονούν εθνοτικές μειονότητες στην Αθήνα». 
«Αυτοί οι φασίστες κάνουν πορείες με μαύρα T-Shirt και φωτοβολίδες σε όλη την Αθήνα, τρομοκρατούν εθνοτικές και σεξουαλικές μειονότητες, κουνώντας ένα έμβλημα που μοιάζει με σβάστικα, δηλώνοντας περιφρόνηση για τις πολιτικές διαδικασίες. Και όμως, σε όλη την Ευρώπη, συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται ως ένα απλό σύμπτωμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα», σημειώνει η αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας, τονίζοντας ότι αυτή τη φορά η Ευρώπη πρέπει να θυμηθεί ότι το κόστος της εκκόλαψης του φασισμού είναι πολύ πιο σκληρό και πιο ακριβό από οποιοδήποτε εθνικό χρέος.
Η συντάκτης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ενώ η βία κατά μεταναστών και μειονοτήτων κλιμακώνεται, στην Αθήνα έχουν κυκλοφορήσει απειλητικά φυλλάδια που προειδοποιούν ομοφυλόφιλους ότι μετά τους μετανάστες έρχεται η σειρά τους. Παράλληλα τονίζει ότι φασίστες οπαδοί της Χρυσής Αυγής έχουν αρχίσει να προωθούν επιθέσεις μίσους τόσο κατά ομοφυλόφιλων όσο και εναντίων ανθρώπων με αναπηρίες. 
«Και παρόλα αυτά στην Ευρώπη συνεχίζουν να  αντιμετωπίζουν τους νεοναζιστές ως ένα απλό σύμπτωμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης», επισημαίνει το δημοσίευμα.
Αναφέρεται επίσης ότι τώρα οι επιθέσεις γίνονται απροκάλυπτα ακόμα και υπό το φως της ημέρας και ότι μετανάστες που καταγγέλλουν επιθέσεις στην αστυνομία κινδυνεύουν με σύλληψη. Σημειώνεται μάλιστα ότι μεγάλο τμήμα της στήριξης της Χρυσής Αυγής προέρχεται από τους κόλπους της αστυνομίας και ότι πλέον οι μετανάστες φοβούνται να βγουν μόνοι στους δρόμους της Αθήνας. 
«Οικογένειες που ήρθαν στη χώρα για ασφάλεια, τώρα φοβούνται για τα παιδιά τους», προσθέτει το άρθρο και σημειώνει ότι το 80% των προσφύγων που έρχονται στην ΕΕ περνούν πρώτα αναγκαστικά στην Ελλάδα, καθώς και ότι οι ελληνικές αρχές έχουν κατηγορηθεί ότι «κάνουν τα στραβά μάτια» στο φαινόμενο της ξενοφοβικής βίας.
Η αρθογράφος τονίζει ότι σαν να μην έφτανε αυτό, δηλώσεις όπως του αρμόδιου υπουργού Νίκου Δένδια εντείνουν το ρατσισμό, κάτι που περιγράφεται ως στρατηγική αντιπερισπασμού από την κρίση. «Όπως και άλλες κεντροδεξιές κυβερνήσεις, έτσι και ο κυβερνητικός συνασπισμός της ΝΔ, μιμείται τη γλώσσα των ακροδεξιών εξτρεμιστών, υποθάλποντας αντί να κατευνάζει την ξενοφοβία», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Η αρθρογράφος συνεχίζει, αναφέροντας ότι η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται ως υπερασπίστρια της περιθωριοποιημένης εργατικής τάξης και εχθρός του χρεοκοπημένου δημοκρατικού συστήματος, εκμεταλλευόμενη τη λαϊκή οργή προς όφελός της. Ωστόσο, αν και υποστηρίζει ότι τάσσεται κατά της λιτότητας δεν έχει οικονομικό σχέδιο, «οι τακτικές της είναι απλώς βίαιες, διχαστικές και ρατσιστικές». 
«Και οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Ευρώπης μοιάζουν πρόθυμες να το ανεχθούν αυτό ως το κοινωνικό κόστος μιας συνεχιζόμενης συναίνεσης λιτότητας», ενίσταται η συντάκτρια και καταλήγει: «Πολύ μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ναζιστικό κόμμα στη Γερμανία το 1933, μετά τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ και την υιοθέτηση της αντισημιτικής βίας ως επίσημης πολιτικής του κράτους, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παρέμεναν περισσότερο ανήσυχες για την πιθανότητα μια σοσιαλιστικής Γερμανίας, παρά για μια πιθανή φασιστική Γερμανία. Σχεδόν έως το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο παρέμενε πιο σημαντικό για πολλούς ηγέτες το θέμα της αποπληρωμής των γερμανικών χρεών. Οι ιστορικοί παραλληλισμοί με το ναζισμό (…) σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απλή ρητορική».
«Αυτή τη φορά, η Ευρώπη πρέπει να θυμηθεί ότι το κόστος της υπόθαλψης του φασισμού είναι πολύ πιο σκληρό και τελικά και πιο δαπανηρό από οποιοδήποτε εθνικό χρέος» καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: