16/8/12

«Μόνο η χρεοκοπία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα!»


«Η Ελλάδα λίγο πριν την άβυσσο!»
"Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει, καθώς ούτε η Ευρωζώνη ούτε το ΔΝΤ μπορούν να θυσιάσουν την αξιοπιστία τους προσφέροντας στην Ελλάδα μια νέα βοήθεια"διαπιστώνει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», το οποίο αναφέρει ότι η χώρα μας βρίσκεται "λίγο πριν την άβυσσο".
Το γερμανικό περιοδικό επιμένει ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει τελικά να αποφύγει την χρεοκοπία και εξηγεί πως "εάν ο στόχος της Μέρκελ και των συμμάχων της ήταν να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, τότε απέτυχαν. Το μόνο που κατάφεραν τα μέτρα λιτότητας ήταν να επιδεινώσουν την κρίση και να αυξήσουν το χρέος".
Επισημαίνει μάλιστα ότι τίποτα δεν πάει σύμφωνα με τα όσα είχαν προγραμματισθεί και πως εάν η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανιζόταν ενώπιον της γερμανικής Βουλής, για να ζητήσει ένα τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, μετά το ελληνικό αίτημα που αναμένεται να υποβάλει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για διετή επιμήκυνση, οι κυβερνητικοί εταίροι της θα την κυνηγούσαν έξω από το κτίριο.
Σημειώνει μάλιστα την κριτική που εξασκείται στην Μέρκελ, σημειώνοντας πως από μόνη της η Γερμανίδα καγκελάριος ενεπλάκη σε αυτή τη δυσχερή κατάσταση, καθώς επέμενε ότι τα προβλήματα των χωρών της νότιας Ευρώπης μπορούν να λυθούν μόνο με σκληρή λιτότητα και πως το μοναδικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης για να κάνει αυτά που έπρεπε.
"Τώρα δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον τρόπο ερμηνείας της κρίσης" συμπληρώνει το περιοδικό, σημειώνοντας παράλληλα πως η χρεοκοπία θα προσέφερε στην Ελλάδα την ευκαιρία να απελευθερωθεί από τα χρέη της και να κάνει μια νέα αρχή είτε ως μέλος της Ευρωζώνης είτε όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: