13/7/12

Και τώρα η σειρά της Ιταλίας...


Υποβάθμιση της ιταλικής οικονομίας από τη Moody’s!
Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε χθές την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας κατά δύο βαθμίδες από Α3 σε Baa2, και διατήρησε τις αρνητικές προοπτικές, λόγω της κατάστασης στην ευρωζώνη και την «μόλυνση» από την Ισπανία και την Ελλάδα.
«Η Ιταλία είναι πιο πιθανό να βιώσει μια απότομη αύξηση του κόστους χρηματοδότησης ή να χάσει την πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων, λόγω της εύθραυστης εμπιστοσύνης των αγορών και του κινδύνου μόλυνσης από την Ελλάδα και την Ισπανία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Moody’s που θεωρεί ότι οι βραχυπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές της Ιταλίας έχουν «επιδεινωθεί».
Σύμφωνα με τη Moody’s, οι συνθήκες όπως η «αύξηση της ανεργίας», εμποδίζουν την Ιταλία να εκπληρώσει τους στόχους της για μείωση των ελλειμμάτων που δημιουργούν τον κίνδυνο η χώρα να μην μπορεί πλέον να «τύχει χρηματοδότησης από τις χρηματοπιστωτικές αγορές». Η Ιταλία, τέθηκε επίσημα σε κατάσταση ύφεσης από τα τέλη του 2011, και πολλοί είναι αυτοί που πλέον πιστεύουν ότι σύντομα θα βρεθεί σε τέτοια οικονομική θέση που δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά ανάμεσα σε κάποιου είδους  Μνημόνιο ή στην επιστροφή στην λιρέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: