15/6/12

Νεοφιλελεύθερη Τζημεροδεξιά...


Μετά το κατάπτυστο γράμμα του Τζήμερου προς την Μέρκελ, έρχεται ο Μάνος να ...καλέσει την Τρόικα να γίνει πιο αυστηρή με τους Έλληνες! 
"Κριτική" Μάνου προς τους τροϊκανούς: "Δεν είστε αρκετά αυστηροί"!
Κριτική στην τρόικα (!!!) επειδή σύμφωνα με την άποψή του δεν έχει αρκετά αυστηρές απαιτήσεις (!!!), ασκεί ο επικεφαλής της Δράσης και πρώην υπ. Οικονομίας της Ελλάδας, Στέφανος Μάνος, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Ο ανταποκριτής της εφημερίδας Michael Martens επισημαίνει ότι δεν είναι ασυνήθιστο να επικρίνουν οι Έλληνες πολιτικοί την Τρόϊκα, σημειώνει, ωστόσο, τον Στέφανο Μάνο ως τη μεγάλη εξαίρεση (!!!). Συγκεκριμένα σημειώνει ότι ο Στέφανος Μάνος ασκεί κριτική στην τρόικα επειδή δεν απαιτεί περισσότερα από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα. 
«Αυτό που βιώσαμε στα δύο τελευταία χρόνια, ήταν μια γενική αυστηρή πολιτική, η οποία όμως άφησε ανέγγιχτο τον πυρήνα των προβλημάτων. Το μεγάλο κακό, το υπέρμετρο μέγεθος και η αναποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα, αγνοήθηκε συστηματικά» τονίζει ο Μάνος σε δήλωσή του στην εφημερίδα. 
Η βασική του θέση είναι ότι κανένας τις τελευταίες δεκαετίες δεν κέρδισε τόσα πολλά από τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα. Ωστόσο, αντί να φροντίσουν να καταστεί η κρατική μηχανή μικρότερη και αποτελεσματικότερη, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ δεν έπραξαν τίποτα και ούτε καν άγγιξαν τον δημόσιο τομέα. Ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις ευρείας κλίμακας στο Δημόσιο, ο αριθμός των οποίων μπορεί να φτάσει και τις 400.000. Η πολιτική λιτότητας κατά τον κ. Μάνο, μπορεί να έχει επιτυχία, μόνο εάν το κράτος τηρήσει αυστηρή «δίαιτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: