4/5/12

IIF: Μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και κυβέρνηση Παπαδήμου!


Την ανάγκη μετεκλογικής συνεργασίας μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ  και άλλων φιλομνημονιακών δυνάμεων και την συνέχιση του έργου και ίσως και της ίδιας της κυβέρνησης Παπαδήμου, επισημαίνει σε έκθεσή του το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), εκτιμώντας ότι συνιστά αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να συσταθεί μια πλειοψηφική κυβέρνηση που θα προασπίσει την ...ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας και συνεπώς και την Μνημονιακή της Πορεία.
Η έκθεση με ημερομηνία 1 Μαΐου εστιάζει στα αποτελέσματα των τελευταίων προεκλογικών δημοσκοπήσεων στην Χώρα μας!  Παρά τη λαϊκή οργή που απορρέει από την υπογραφή των μνημονίων, του "κουρέματος" και την υιοθέτηση σκληρών μέτρων λιτότητας, το IIF διαπιστώνει την δημοσκοπική ανάκαμψη των δύο μεγάλων κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και άλλων φιλομνημονιακών δυνάμεων.
Οι συντάκτες της έκθεσης αναγνωρίζουν τη δυσκολία συμπολίτευσης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα δεδομένων των τριβών του παρελθόντος. Παραδέχονται συνάμα ότι μία "κυβέρνηση συνεργασίας" θα επικριθεί για έλλειψη καθαρής λαϊκής εντολής, γεγονός που θα δυσκολέψει την προσπάθεια να κρατηθεί η Ελλάδα στον μεταρρυθμιστικό δρόμο που υπαγορεύουν οι "μνημονιακές της δεσμεύσεις"Παρά ταύτα, υπογραμμίζουν ότι ο εκλογικός νόμος επιτρέπει στα δύο κόμματα να συγκροτήσουν κυβέρνηση με προβάδισμα 8 εδρών, έστω κι αν συγκεντρώσουν αθροιστικά το 37% των ψήφων. Μία από τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου αναφέρει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα μπορούσαν να έχουν μαζί ως και 156 έδρες. Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει η επισήμανση ότι μία κυβερνητική συμμαχία ΝΔ - ΠαΣοΚ θα μπορούσε να ενισχυθεί αν περάσει το εκλογικό όριο του 3% η Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη. Το ΔΗΣΥ θεωρείται από το IIF ως το μόνο κόμμα πέραν των δύο που συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση Παπαδήμου το οποίο έχει ξακάθαρα υποστηρίξει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Η συμμετοχή του σε μελλοντική συγκυβέρνηση θα αύξανε την κοινοβουλευτική ισχύ της. «Οι προοπτικές εφαρμογής του προγράμματος θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο αν το ΔΗΣΥ δεν περάσει το κατώφλι του 3% ή αν η ΝΔ και το ΠαΣοΚ δεν φθάσουν μαζί το όριο του 38%» καταλήγει το IIF.

Παρά ταύτα, εάν η 7η Μαΐου ανατείλει πάνω από ένα κατακερματισμένο και διαιρεμένο κοινοβούλιο, το IIF προκρίνει δεδομένης της εισόδου στο Κοινοβούλιο φιλομνημονιακών δυνάμεων, την σύσταση μιας προσωρινής κυβέρνησης τεχνοκρατών (λέγε με Παπαδήμο),  που θα διασφαλίσει τη πολιτική σταθερότητα και την μνημονιακή πορεία της χώρας και θα την οδηγήσει εκ νέου σε εκλογές μέσα στο έτος.
Η Διεθνής των Τραπεζιτών, υπό τον Τσαρλς Νταλάρα, αποφάσισε για το μέλλον της Χώρας! Μένει να δούμε τι θα αποφασίσει και ο Ελληνικός Λαός στην κάλπη! Αν και παρά τις όποιες ελπίδες μας, πολύ φοβόμαστε ότι αν τελικά ο Ελληνικός Λαός δεν κάνει την μεγάλη έκπληξη και στις 6 του Μάη δεν αποφασίσει να ανατρέψει ριζικά το πολιτικό σκηνικό, τον πρώτο -και τον τελευταίο λόγο, στις 7 του Μάη θα τον έχουν και πάλι οι Τραπεζίτες!  Εκτός εάν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: