26/5/12

«Καμια συμπόνια για την Ελλάδα, έφθασε η ώρα της πληρωμής!»

Η Αφρική αξίζει πιο πολύ τη βοήθειά μας από ότι η Ελλάδα!
Έφθασε η ώρα της πληρωμής και της εξόφλησης των ελληνικών χρεών, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην βρετανική εφημερίδα «The Guardian». Χρησιμοποιώντας  ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα, η κυρία Λαγκάρντ τόνισε ότι οι Ελληνες πρέπει να φροντίσουν μόνοι τους τον εαυτό τους και να σταματήσουν να προσπαθούν να «δραπετεύουν» από τις υποχρεώσεις τους και κυρίως να φοροδιαφεύγουν. «Καμια συμπόνια», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για το αν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τους γονείς και τις μητέρες που δεν έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη, η Γαλλίδα αξιωματούχος απαντά«Σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο στο Νίγηρα που πηγαίνουν στο μάθημα μόνο για δύο ώρες την ημέρα, αναγκάζονται ακόμα και την καρέκλα του θρανίου να μοιραστούν και διψάνε για μόρφωση. Τα έχω μονίμως στο μυαλό μου. Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό,τι στην Αθήνα. 
Οι Έλληνες γονείς πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εάν η ζωή των παιδιών τους επηρεάζεται από τις περικοπές δημοσίων δαπανών. Οι γονείς πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους!»
Και  η κυρία Λαγκάρντ συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα, που είδε την οικονομία της να συρρικνώνεται κατά 1/5 από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα λιτότητας, έχει συμφωνήσει να περικόψει τους μισθούς, τις συντάξεις και τις δημόσιες δαπάνες με αντάλλαγμα την οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Παράλληλα, προειδοποιεί ότι αυτή η κρίση δεν έχει ακόμα κάνει τον κύκλο της: «Και ξέρετε κάτι; Όσον αφορά στην Αθήνα, σκέφτομαι εξίσου και εκείνους που στερούνται κοινωνικών υπηρεσιών, αλλά όλους εκείνους που φοροδιαφεύγουν. Πρέπει συλλογικά να λυθεί το πρόβλημα να πληρώνουν όλοι τους φόρους τους».
Στη θέση που διατυπώνεται αν τελικά ήρθε η ώρα της πληρωμής, αφού τελείωσαν οι καλές εποχές τόσο στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη, η Λαγκάρντ απαντά ευθέως: «Ακριβώς έτσι είναι».
Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι η Αθήνα δεν θα έχει καλύτερη αντιμετώπιση από ότι μια οποιαδήποτε φτωχή αναπτυσσόμενη χώρα του πλανήτη. Χαρακτηριστικά τα λόγια της: «Αυτή ακριβώς είναι η αποστολή του ΔΝΤ και δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια, όποιος και να είναι ο συνομιλητής μου. Και θα σας πω και κάτι ακόμα: είναι δυσκολότερο να ζητάς από χώρες με χαμηλό ΑΕΠ, όπου οι πολίτες ζουν με κατά κεφαλή εισόδημα 3.000, 4.000 ή 5.000 δολάρια ετησίως να μειώσουν το έλλειμμα ή να κάνουν περικοπές. Ακριβώς γιατί ξέρω τι σημαίνει αυτό για το κράτος πρόνοιας και την ενίσχυση των φτωχότερων.Οι επιπτώσεις είναι πολύ σοβαρότερες
ΥΓ) λίγες ημέρες πριν ο Ελληνικός Λαός απαντήσει στις κάλπες και στείλει με την ψήφο του στον αγύριστο την κ.Λαγκάρντ  και τα εδώ πολιτικά τσιράκια της, ας της αφιερώσουμε το τραγούδι του αείμνηστου Άκη Πάνου «Δε θέλω τη συμπόνια κανενός»! Για να το βάλει καλά στο μυαλό της η κα. Λαγκάρντ ότι ούτε θέλαμε ούτε και θέλουμε την συμπόνια της! Αυτή την επιζητούν μόνο οι Σαμαροβενιζέλοι και όσοι τους ακολουθούν και τους ψηφίζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: