21/4/12

Κράτος ναζιστικής βαρβαρότητας...

Αποτροπιασμός απο βίντεο με αστυνομικούς που "σπάνε" στο ξύλο μετανάστη!

Σοκ έχει προκαλέσει βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο και απεικονίζει αστυνομικούς να ξυλοκοπούν άγρια μετανάστη, ο οποίος όχι μόνο δεν αντιστέκεται, αλλά έχει σηκώσει και τα χέρια ψηλά!!!
Το βίντεο "ανέβασε" στο Youtube πολίτης, ο οποίος αναφέρει ότι το τράβηξε ο ίδιος από το μπαλκόνι του σπιτιού του, τον περασμένο Ιανουάριο.Το περιστατικό συνέβη στην Πλατεία Αμερικής και στο βίντεο βλέπουμε αστυνομικούς και άνδρες με πολιτικά να χτυπούν έναν αλλοδαπό άνδρα  -πιθανότατα αλγερινής καταγωγής- κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Άγνωστο ποιο ήταν το αδίκημα του μετανάστη (...ελπίζουμε πως όχι το χρώμα ή η εμφάνισή του!). Πάντως, όποιο κι αν ήταν το "αδίκημα" σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται τέτοιου είδους συμπεριφορά από πλευράς της αστυνομίας, από τη στιγμή που ο μετανάστης δεν προβάλλει καμία αντίσταση.
Η όλη υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας από βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με αυτούς που το ανήρτησαν, πρόκειται για περιστατικό που συνέβη κοντά στην πλατεία Αμερικής. Στο βίντεο ξεκάθαρα φαίνεται πως ο μετανάστης δεν προβάλλει καμία αντίσταση, σταματά αμέσως μόλις του το ζητούν οι αστυνομικοί στη μέση του δρόμου, και σηκώνει ψηλά τα χέρια (!) πριν υποστεί τα χτυπήματα. Και ενώ εκείνος σηκώνει τα χέρια ψηλά, οι φύλακες... του Νόμου και της Τάξης, τον ρίχνουν στο έδαφος και αρχίζουν να τον χτυπούν. Ακόμα και όταν οι αστυνομικοί τον συνόδευαν προς το περιπολικό, ένας αστυνομικός φαίνεται καθαρά να του κάνει κεφαλοκλείδωμα, ενώ κάποιος αστυνομικός μοτοσικλετιστής από πίσω τον κλωτσάει.
Στο βίντεο φαίνεται επίσης και καθαρά ο αριθμός του περιπολικού και από την ΕΔΕ που κανονικά θα πρέπει να διατάξει το Αρχηγείο της Αστυνομίας, αναμένεται να βρεθεί και το πλήρωμά του καθώς και οι αστυνομικοί με τις μηχανές που συμμετείχαν στο περιστατικό. Στο περιστατικό συμμετέχουν και άνδρες με πολιτικά. Ο ένας φοράει σκούρα φόρμα με λευκή ρίγα. Ίσως είναι πολίτης (...Χρυσαυγίτης;;;) που υπό την ανοχή των αστυνομικών συμμετέχει στον ξυλοδαρμό, ίσως είναι αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, ίσως είναι άνδρας της ασφάλειας. Ο ταυτότητά του ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: