3/2/12

Απαιτούν και νέα μέτρα για να διατηρήσουν αυτοί τα τρία τους... Α!


«Η Ελλάδα να κάνει περισσότερα», δηλώνει η τετράδα του "ΑΑΑ"!
Τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα τις μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο τα όλα τα μέτρα λιτότητας που είναι αναγκαία, έστειλαν οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας. Σε αντίθετη περίπτωση, απειλούν ότι θα αποσύρουν τα κεφάλαιά τους από το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.
Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Ολλανδό ομόλογό του Γιον Κις ντε Γιάγκερ.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Φινλανδίας και του Λουξεμβούργουτων μόνων Ευρωπαϊκών χωρών με αξιολόγηση ΑΑΑ- που συναντήθηκαν σήμερα στο Βερολίνο απέρριψαν το ενδεχόμενο συμμετοχής του «δημόσιου τομέα» (ΕΚΤ και ευρωζώνη) στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Κάτι τέτοιο εξάλλου το απεύχονται μετά βδελυγμίας καθώς η πρώτη άμεση επίπτωση μιας τέτοιας εξέλιξης θα ήταν να επηρεαστεί και η δική τους πιστοληπτική αξιολόγηση από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης!
Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Wall Street Journal» η Ελλάδα ήταν το μόνο θέμα των συζητήσεων της άτυπης αυτής συνάντησης! Οι  τέσσερις Υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν  σε μια κοινή γραμμή πίεσης ώστε να υλοποιηθούν  από την ελληνική πλευρά όλες οι επώδυνες απαιτήσεις  της Τρόικας και μάλιστα άμεσα! Κατώτερος μισθός στον Ιδιωτικό τομέα, απολύσεις στο Δημόσιο ακόμα και στις Ένοπλες Δυνάμεις, περικοπές στην Υγεία και στην Ασφάλιση των Ελλήνων, όλα αυτά συζητήθηκαν στην σύσκεψη και αποφασίσθηκε πως είναι απολύτως αναγκαία και απαραίτητα να εφαρμοσθούν  άμεσα, για το καλό... της Γερμανικής, της Ολλανδικής, της Φιλανδικής και της Λουξεμβουργιανής Οικονομίας!

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιον Κις ντε Γιάγκερ, μάλιστα δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ότι η Ευρώπη «δεν είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο» της ελληνικής οικονομίας. Ο ίδιος, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Netherlandsάφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί τελικά η αναβληθείσα σύνοδος του  Eurogroup της 6ης Φεβρουαρίου μέσα στην επόμενη εβδομάδα, καθώς αναμένεται να υπάρξει  συμφωνία για το κούρεμα του Ελληνικού Χρέους μέσα στα επόμενα 24 ώρα, και η Ελλάδα να εναρμονιστεί πλήρως με τις απαιτήσεις της Τρόικας για την Νέα Δανειακή Σύμβαση! Να σημειώσουμε ότι λόγω "εμπλοκής" στις "διαπραγματεύσεις" της ελληνικής πλευράς με την τρόικα, το Eurogroup, το οποίο ήταν προγραμματισμένο ότι θα γινόταν τη Δευτέρα για να επικυρώσει τη συμφωνία, αναβλήθηκε  επ΄ αορίστω!

Δεν υπάρχουν σχόλια: