1/2/12

«Σήμερα κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι πια τίποτε άλλο από μια αποικία»!


Παραλίγο σύρραξη πήγε να προκαλέσει σήμερα μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο γνωστός βρετανός ευρωβουλευτής, Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος συνέκρινε το γερμανικό σχέδιο να τεθεί η Ελλάδα υπό "επιτροπεία" με την τοποθέτηση στην Αθήνα ενός «Γκαουλάιτερ» από τους Ναζί. Σύσσωμοι οι Γερμανοί Ευρωβουλευτές με πρωτοστατούντα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, επιτέθηκαν στον Φάρατζ και προσπάθησαν να τον διώξουν  από την αίθουσα. 
«Σήμερα κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι πια τίποτε άλλο από μια αποικία» δήλωσε ο Βρετανός ευρωβουλευτής και τίναξε την συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου στον αέρα!

Ο επικεφαλής του βρετανικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UK Independence Party -UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, χαρακτήρισε κακόγουστη «φάρσα» την γερμανική πρόταση, η οποία ουσιαστικά προτείνει την εγκατάσταση ευρωπαίου επιτρόπου  «σε ένα μεγάλο κτίριο στην Αθήνα για να αναλάβουν τους τη διαχείριση της χώρας. Ένας "Γκαουλάιτερ" όπως θα έλεγαν ορισμένοι». Σύμφωνα με τον Φάρατζ, η πρόταση είναι απλά μια διαπραγματευτική θέση- ένα μέσο πίεσης, καθώς όπως χαρακτηριστικά  ο ίδιος τόνισε «σήμερα κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι τίποτε άλλο από μια αποικία».
Η αναφορά στους «Ναζιστές Γκαουλάιτερ», προκάλεσε αμέσως την αγανάκτηση των Γερμανών Ευρωβουλευτών. Ο Ευρωβουλευτής των Γερμανών Πρασίνων Ράινχαρντ Μπίτικοφερ κατηγόρησε τον Νάιτζελ Φάρατζ για διάδοση «του μίσους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του μίσους ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς» και του ζήτησε «να αποσύρει» τις δηλώσεις του.
Αρνούμενος να ζητήσει συγγνώμη, ο Νάιτζελ Φάρατζ αιτιολόγησε τη σύγκριση που έκανε επιχειρηματολογώντας ότι οι γερμανικές εφημερίδες περιγράφουν «τους Έλληνες ως τεμπέληδες και άχρηστους και τους Ιταλούς ως δειλούς», και ότι σε ανταπόδοση ο Τύπος των χωρών αυτών γελοιογραφεί σημαντικές φυσιογνωμίες της γερμανικής πολιτικής σκηνής, τις οποίες παρουσιάζει «να φορούν στολές ναζί».
Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς! «Αυτοί που διαδίδουν τον εθνικισμό σε αυτόν τον οίκο, είναι αυτοί που τοποθετούν σημαίες στην έδρα τους για να επιδείξουν τον εθνικισμό τους και στους οποίους όπως γνωρίζω ανήκετε», ανταπάντησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, προτού απειλήσει να διώξει τον Φάρατζ από την αίθουσα.
Πάντως, ο Σουλτς δεν πρόλαβε να διώξει τον Φάρατζ από την αίθουσα, όπως απείλησε, καθώς ο βρετανός ευρωβουλευτής βγήκε από μόνος του.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Σουλτς, Άρμιν Μάχμερ, στον Φάρατζ μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο που θα αναλογεί σε έως και 10 ημερομίσθια, αν ο Σουλτς αποφασίσει να κινήσει διαδικασία εναντίον του για την πρόκληση "προβλήματος" στη συνεδρίαση.
Εμείς θα υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα και με την Frankfurter Allgemeine την πρόταση περί επιτρόπου είχε υποστηρίξει και ο ίδιος ο Σουλτς, ο οποίος φέρεται να έχει δηλώσει: «Η Ελλάδα θα πρέπει να ζήσει με το γεγονός ότι εκείνοι που δίνουν πολλά χρήματα για την ανόρθωση της χώρας, πρέπει να συμμετέχουν και στις αποφάσεις για το πώς θα μοιραστούν τα χρήματα αυτά- κάτι που συνεπάγεται περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».




Δεν υπάρχουν σχόλια: