1/2/12

«Βαρέλι δίχως πάτο» η Ελλάδα! «Ωρολογιακή Βόμβα» η Αθήνα!


Νέες πιέσεις για τη λήψη όλων των ..."απαραίτητων" μέτρων προκειμένου να χορηγηθεί στην Ελλάδα το δεύτερο δάνειο άσκησε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «Βαρέλι δίχως πάτο».  Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ, χαρακτηρίζοντας την Αθήνα «ωρολογιακή βόμβα», πρότεινε την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη.
"Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει με βάση τις δεσμεύσεις της. Μπορούμε να βοηθήσουμε μόνο αν δεν είναι ένα «Βαρέλι δίχως πάτο»!", δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.
"Η Ελλάδα θα πρέπει αν εφαρμόσει τα μέτρα που συνδέονται με το πρώτο  «πακέτο διάσωσης», τα οποία δεν εφαρμόστηκαν ακόμη, προτού λάβει οποιαδήποτε περαιτέρω βοήθεια", ανέφερε επίσης ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.
"Πρέπει να επιμείνουμε σε αυτό, ενώ φυσικά θα πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα καθώς είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση", πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε.
Τα ...γερμανικά βέλη, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής και την εγκατάλειψη, τουλάχιστον επισήμως και προς το παρόν, του σχεδίου περί "Επιτροπείας", δεν σταμάτησαν στις δηλώσεις Σόιμπλε.
Ο γενικός γραμματέας των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ, χαρακτηρίζοντας την Αθήνα «ωρολογιακή βόμβα», πρότεινε την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rheinische Post», ο κ. Ντόμπριντ τόνισε ότι «αν η Ελλάδα δεν μπορεί να βρει την απαραίτητη βούληση για τις αναπόφευκτες μεταρρυθμίσεις, τότε θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά μια νέα αρχή εκτός της ζώνης του ευρώ».
Παράλληλα, απέρριψε  το ενδεχόμενο επιπλέον οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. «Χωρίς πραγματικά και αποφασιστικά μέτρα λιτότητας, δεν μπορεί να δοθεί περισσότερο χρήμα. Αυτή είναι η σαφής συμφωνία και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: