8/11/11

Ύστατος εξευτελισμός: Δηλώσεις υποταγής απαιτεί το Eurogroup!


Επιστολή υποταγής απαιτούν οι Βρυξέλλες από τους αρχηγούς ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., με γραμματοκομιστή τον Βενιζέλο.
Όταν οι Ευρωπαίοι  "εταίροι" μας στο χθεσινό Εurogroup, απαίτησαν να δεσμευθούν εγγράφως τα ελληνικά πολιτικά κόμματα για την τήρηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, το εννοούσαν. 
Όπως ενημέρωσε  το υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος  η διορία για την παροχή αυτών  των γραπτών δεσμεύσεων λήγει  τα σήμερα… μεσάνυχτα ! 
Για την ακρίβεια αναμένουν κοινή επιστολή με τις υπογραφές του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, του νέου πρωθυπουργού, του νέου υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου, με την οποία όλοι θα δεσμεύονται ότι θα υλοποιηθεί η συμφωνία της τελευταίας Συνόδου Κορυφής και μόνον τότε θα δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου στήριξης, συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ. 
Από την πλευρά του  ΔΝΤ πάντως, που ομοίως ζητά γραπτές  δεσμεύσεις, αναφέρεται ότι αυτό που  θεσμικά ζητάει το Ταμείο είναι οι υπογραφές του υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της κεντρικής τράπεζας κάθε χώρας στην οποία παρέχει βοήθεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: