25/10/11

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας προεξοφλεί την διάλυση της Ευρωζώνης;


"Η Ευρωζώνη έχει ήδη καταρρεύσει και είναι έτοιμη να εξαφανιστεί, καθώς βρίσκεται στα πρόθυρα μιας τραπεζικής κρίσης που θα καταστρέψει το ευρωπαϊκό νόμισμα στο σύνολό του..."
Τα ανωτέρω δεν αφορούν τις εκτιμήσεις κάποιου τυχαίου αναλυτή, αλλά δηλώσεις του Zafer Onat, chief executive της FinansInvest, θυγατρικής της τουρκικής τράπεζας Finansbank  η  οποία είναι θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. "Εκτιμώ ότι η ευρωπαϊκή νομισματική ένωση δεν υπάρχει πια", δήλωσε χαρακτηριστικά στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Κωνσταντινούπολη ο Onat. Και πρόσθεσε "Η Ευρωζώνη έχει  ήδη καταρρεύσει, αλλά κανείς ακόμη δεν το μαρτυρά. Ένα από τα ισχυρότερα νομίσματα του κόσμου θα εξαφανιστεί".
Παράλληλα, όπως ο ίδιος εκτιμά, οι ΗΠΑ δεν αναμένεται να συνεισφέρουν στο σχέδιο διάσωσης της Ευρωζώνης και η εξαφάνιση του ευρώ θα ωφελήσει το αμερικανικό δολάριο. Κατά τον κ. Onat και η Τουρκία θα επηρεαστεί από την παγκόσμια οικονομική διολίσθηση, αλλά οι επιπτώσεις θα είναι μικρότερες συγκριτικά με άλλες χώρες, χάρη στον τραπεζικό κλάδο, που έχει σχετικά μικρή έκθεση σε "τοξικά" παράγωγα καθώς απευθύνεται κυρίως στις αναδυόμενες οικονομίες των Τουρκόφωνων Χωρών της Ασίας. "Τα τουρκικά νοικοκυριά δεν έχουν καθόλου χρέος. Τώρα αρχίζουν να αποκτούν!…"

Δεν υπάρχουν σχόλια: