20/9/11

Να τους λούσει κρύος ιδρώτας!

Τα νέα «χαράτσια» που παραλαμβάνουν οι λαϊκές οικογένειες τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας οργή αλλά και απόγνωση πολλές φορές, δεν θα είναι και τα τελευταία. Εκτός από αυτά αλλά και τον κεφαλικό φόρο που θα κληθεί ο εργαζόμενος λαός να καταβάλλει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να σταματήσουν τη φοροεπέλαση. Είναι αποφασισμένοι να σπρώξουν τα λαϊκά στρώματα όσο γίνεται πιο βαθιά στη φτώχεια και την ανέχεια, δίχως κανένα έλεος. Η δίψα της τάξης τους για ζωντανή εργατική δύναμη, είναι ακόρεστη, το κεφάλαιο δεν μπορεί να επιβιώσει και να αναπαραχθεί δίχως την αφαίμαξη του κόσμου της δουλειάς.
Μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου, έχει επιβεβαιωθεί με τον πλέον τραγικό τρόπο για εκατομμύρια σπίτια βιοπαλαιστών, ότι η καπιταλιστική κρίση - και όχι φυσικά η «κρίση χρέους», η «κρίση αξιοπιστίας και ανταγωνιστικότητας» και οι υπόλοιπες μπούρδες που ξεστομίζουν οι υπάλληλοι της κυβέρνησης είτε διαθέτουν υπουργικό θώκο, είτε βουλευτικό ή ακόμη και... τηλεοπτικό - συντρίβει ανθρώπινες ζωές, προκαλεί καθημερινά δράματα που βιώνουμε όλοι στις γειτονιές μας, στους χώρους δουλειάς, στα σπίτια μας ή στα σπίτια των διπλανών μας.
Κι επειδή, δυστυχώς, δεν βρισκόμαστε «στα μισά του δρόμου» και ούτε «φως στο τούνελ» υπάρχει, όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός, αλλά αντίθετα είμαστε ακόμη στην αρχή και αυτά που ετοιμάζουν θα είναι ακόμη χειρότερα, η εργατική τάξη, όλοι όσοι με τη σκληρή τους δουλειά και το αίμα τους ακόμη πλήρωσαν την περίοδο της «άνθησης» (τους) οφείλουν τώρα να πουν «δεν θα πληρώσουμε και την κρίση τους».
Δηλαδή, όχι μόνο να πουν «δεν πάει άλλο» και να επιστρέψουν μαζικά και οργανωμένα τα μπιλιέτα του υπουργείου Οικονομικών με τα χαράτσια, αλλά όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά να κάνουν αυτόν το συρφετό Kυβέρνησης - Βρυξελλών - ΔΝΤ να τον λούσει κρύος ιδρώτας...

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Ριζοσπάστης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: