9/7/11

Κινδυνεύουν ακόμη και οι "ατομικές" ιδιοκτησίες να πουληθούν μαζί με την "δημόσια" γη!!!

Το περιβόητο "Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας του Δημοσίου" θα έχει δικαίωμα αναγκαστικών απαλλοτριώσεων αν κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο!!!
Βουνά, παραλίες, θάλασσες, μαρίνες, λιμάνια, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, εκατομμύρια στρέμματα γης, που ανήκουν σήμερα στο Δημόσιο, χάρη στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα παραδίδονται βορά στην αρπακτική, ιερόσυλη μανία των Μεγαλοεργολάβων, οι οποίοι απειλούν να μολύνουν τα πάντα και να ασελγήσουν παντού. Σε γη, αέρα και θάλασσα. Στον Eφαρμοστικό νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση μαζί με την Νέα Δημοκρατία, παρουσιάζεται αναλυτικά το επαίσχυντο πρόγραμμα της "παραχώρησης" γης και υποδομών στους ιδιώτες. Με Προεδρικά Διατάγματα θα τροποποιούνται εγκεκριμένα ρυθμιστικά σχέδια, γενικοί πολεοδομικοί σχεδιασμοί, σχέδια  πόλης, αλλά και ζώνες οικιστικού ελέγχου, ζώνες περιβαλλοντικής προστασίας καθώς και άλλα σχέδια χρήσεων γης «εφόσον η τροποποίηση καθίσταται αναγκαία για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη και αποτελεσματική αξιοποίηση των δημοσίων ακινήτων»! Και καλά όλα αυτά! Από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας δεν περιμέναμε να έχουν τέτοιες και τόσες ευαισθησίες ώστε να καταψηφίσουν τον Εφαρμοστικό Νόμο του Μεσοπρόθεσμου. Δεν πρόσεξαν όμως τι προβλέπει το άρθρο 2;
Στο υπάρχον οικονομικοπολιτικό σύστημα υποτίθεται ότι η "Ατομική Ιδιοκτησία" είναι όχι απλά "ιερό και θέσφατο" αγαθό, αλλά αποτελεί και την βάση- θεμέλιο του Συστήματος! Αυτό βέβαια μάλλον ίσχυε στην προ Μνημονίου εποχή, γιατί τώρα με βάση το τι προβλέπει το "Μεσοπρόθεσμο" και ο "Εφαρμοστικός" για την "αξιοποίηση" της δημόσιας γης, φαίνεται πως και η "Ατομική Ιδιοκτησία" θυσιάζεται στο βωμό της "Ιδιοκτησίας των Μεγαλοεργολάβων"! Το περιβόητο "Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας του Δημοσίου" θα έχει δικαίωμα αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και η δαπάνη θα βαρύνει το Δημόσιο.
Στην παράγραφο 8 του άρθρου 2 του "Εφαρμοστικού" διαβάζουμε για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις που θα είναι εφικτές με μια απλή απόφαση του υπουργού Οικονομικών: «Εμπράγματα δικαιώματα τρίτων μπορεί να κηρύσσονται αναγκαστικώς απαλλοτριωτέα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, για λόγους μείζονος σημασίας δημοσίου συμφέροντος, αν κρίνονται αναγκαία για την αξιοποίηση περιουσιακού στοιχείου του Ταμείου ή εταιρείας της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα στο Ταμείο ή αν κρίνονται αναγκαία για την πραγματοποίηση επενδυτικού σχεδίου ειδικού διαδόχου του Ταμείου ή εταιρείας της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Ταμείο». Δηλαδή θέλοντας και μη οι όποιοι ιδιώτες μικροϊδιοκτήτες ή άλλοι επενδυτές (π.χ. ασφαλιστικά ταμεία, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ), θα χάνουν την περιουσία τους- ιδιοκτησία τους, σε χαμηλές τιμές απαλλοτρίωσης αν κάτι τέτοιο απαιτούν οι Μεγαλοεργολάβοι υποψήφιοι αγοραστές-επενδυτές . Παράλληλα, το δημόσιο, δηλαδή οι έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώνουν την δαπάνη της απαλλοτρίωσης!
ΥΓ) ... δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη πως τα άρθρα τόσο του ¨Μεσοπρόθεσμου¨ όσο και του ¨Εφαρμοστικού¨ που προβλέπουν αυτές τις ρυθμίσεις δεν τις ψήφισαν μόνο οι  βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας! Έτσι για να πέφτουν οι "μάσκες" και να φανεί το πραγματικό πρόσωπο της πολιτικής που εκπροσωπούν και πρεσβεύουν! Και να αρχίσουν να καταρίπτονται κάποιοι "αστικοί" μύθοι, για τους υπερασπιστές της Ατομικής Ιδιοκτησίας, τους τιμητές της Εθνικής Κυριαρχίας, και τους εκφραστές των Ατομικών Ελευθεριών!  Και να αποδειχτεί περίτρανα ότι η Πολιτική τους εξυπηρετεί μόνο τα Συμφέροντα των Μεγαλοεργολάβων και τίποτε άλλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: