8/7/11

"Τσαντίρια" το κίνημα των Αγανακτισμένων κατά την Κυβέρνηση!!!

Τους ενοχλούν οι σκηνές και τα πανό στο Σύνταγμα!

Πιστός στην κυβερνητική γραμμή που επιθυμεί διακαώς την "εκκαθάριση" της πλατείας Συντάγματος από τους ενοχλητικούς διαδηλωτές εμφανίστηκε χθες ο  υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Κάλεσε μάλιστα τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη να παρέμβει για να απομακρυνθούν τα πανό και τα "τσαντίρια", όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε... αναρμόδιος για το όργιο της κρατικής αυθαιρεσίας κατά τις τελευταίες διαδηλώσεις που "πνίγηκαν" στα χημικά λέγοντας ότι "η Δικαιοσύνη ερευνά το θέμα και είναι η μόνη αρμόδια να καταλογίσει ευθύνες"...
Ο Μ. Παπαϊωάννου, αναφερόμενος στο κίνημα των αγανακτισμένων που έχει κατακλύσει την κεντρική πλατεία της πόλης είπε ότι "άλλο η ειρηνική διαδήλωση και άλλο τα τσαντίρια στο Σύνταγμα. Πεθαίνει ο τουρισμός μιας πόλης και το εμπόριό της. Να μπουν μπροστά σε αυτή την υπόθεση και ο κ. Καμίνης και ο κ. Κακλαμάνης (πρώην δήμαρχος Αθηναίων). Δεν είναι η Ελλάδα χώρα του τρίτου κόσμου και αυτοί που έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία δεν εκείνοι που πάνε κάθε Κυριακή για να διαδηλώσουν".
Όσον αφορά το διαβόητο Μνημόνιο τόνισε ότι "δεν υπάρχει θέμα επιβολής, ιδίως στον χώρο της Δικαιοσύνης" και είπε χαρακτηριστικά: "Το Μνημόνιο έχει μέσα όλο το κυβερνητικό πρόγραμμα. Εμείς είμαστε μπροστά από το Μνημόνιο".
Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, ερωτώμενος και για τις αυξανόμενες επιθέσεις αγανακτισμένων πολιτών σε βάρος βουλευτών, είπε ότι "η βία, απ' όπου κι αν προέρχεται, είναι ο χειρότερος εχθρός της Δημοκρατίας. Δεν αντιμετωπίζεται με ιδιώνυμα και νομοθετικές παρεμβάσεις. Πρέπει να αντιμετωπιστεί ιδεολογικά. Έχουν καταγραφεί περισσότερο από 100 περιστατικά επιθέσεων κατά βουλευτών". Και πρόσθεσε: "Θα ήθελα ο κ. Τσίπρας ως πρόεδρος μιας μεγάλης κοινοβουλευτικής ομάδας με πολλές συνισταμένες, ας αποδοκιμάσει και κάποιον που είναι γραμματέας τοπικής οργάνωσης ή προβεβλημένο στέλεχος".
Ο κ. Παπαϊωάννου, τέλος, απέφυγε να πάρει θέση για τη κατάργηση του διαβόητου κουκουλονόμου, που είχε υποσχεθεί προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο προκάτοχός του Χ. Καστανίδης.Το θέμα αυτό είχε παραπεμφθεί από τον προηγούμενο υπουργό στην επιτροπή αναμόρφωσης του Ποινικού Κώδικα, υπό τον αείμνηστο καθηγητή Ι. Μανωλεδάκη. Πρόθεση της επιτροπής είναι να καταργηθούν οι επιβαρυντικές διατάξεις. Ωστόσο, έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια και διαδηλωτές εξακολουθούν να παραπέμπονται σε δίκες με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.«Θα σας απαντήσω σε λίγες ημέρες», απάντησε ο κ. Παπαϊωάννου για το θέμα αυτό, προσθέτοντας ότι ως υπουργός Δικαιοσύνης δεν θα εκφράζει προσωπικές απόψεις, αλλά κυβερνητικές αποφάσεις και θέσεις.
Επιχείρηση «Αδειάστε την πλατεία Συντάγματος!»
Την σκυτάλη κατόπιν πήρε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ.Καμίνης. Θέλωντας να σταματήσει την κατάληψη στην πλ. Συντάγματος ο κ.Καμίνης σήμερα το απόγευμα θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας, παρόντος και του περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Βουλής αρνείται να δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα των Βουλευτών που ζητούν αναδρομικά!

«Ανώνυμοι» οι βουλευτές που ζητούν αναδρομικά, με κάλυψη Πετσάλνικου!
Απρόθυμος να κινήσει τις διαδικασίες, προκειμένου να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των βουλευτών που ζητούν καταβολή των αναδρομικών τους, εμφανίζεται ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος. Το όλο θέμα προέκυψε έπειτα από  επιστολή ( δεύτερη κατά σειρά) του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Δ. Παπαδημούλη, προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητούσε από τον Φ. Πετσάλνικο να αναλάβει πρωτοβουλία «ώστε να επιλυθεί το εκκρεμές ζήτημα, το οποίο σκανδαλίζει δικαίως τον ελληνικό λαό». O Δημ. Παπαδημούλης επεσήμανε στον Φιλ. Πετσάλνικο ότι ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιώαννης Καραβοκύρης, είχε δηλώσει πως "αν η Βουλή για λόγους υψίστου δημοσίου ενδιαφέροντος, ζητήσει τη δημοσιοποίησή τους, μπορεί σε πρώτη φάση να δοθούν τα ονόματα των  βουλευτών που έχουν δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις και στη συνέχεια των υπολοίπων". Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής του απάντησε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος του ανέφερε ότι δεν έχει κάνει ποτέ τέτοια δήλωση. Σημειώνεται, πάντως, ότι ο κ. Καραβοκύρης ουδέποτε έχει διαψεύσει το δημοσίευμα. "Από τα παραπάνω δυστυχώς γίνεται φανερό ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για διαφάνεια και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών σ’ ένα ζήτημα που σκανδαλίζει δικαίως την ελληνική κοινωνία", ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις. "Όσο για την κορυφή της δικαστικής εξουσίας, που στην Ελλάδα δυστυχώς διορίζεται από την εκτελεστική εξουσία, παρατηρούνται φαινόμενα 'είπα-ξείπα' και πρακτικές δυο μέτρων και δύο σταθμών, άλλα για τους ισχυρούς κι άλλα για τους ανίσχυρους", κατέληξε στη δήλωσή του.

1 σχόλιο:

ΑΔΗΣ είπε...

Νομίζω οτι παρεξηγήθηκε ο τόνος
και το ύφος του Παπαϊωάννου σε
αυτή του την δήλωση. Σίγουρα
είχε φορτιστεί απο συγκίνηση
διοτι θυμήθηκε που ζούσε πριν
γίνει βουλευτής.