3/6/11

Πληρώσαμε και τα δικαστικά έξοδα για το διαζύγιο της κυρίας Αποστολάκη!

Η καθαρά "Συντεχνιακή" Απόφαση των Ελλήνων Βουλευτών να αρνηθούν να αφαιρέσουν τη Βουλευτική Ασυλία της Μιλένας Αποστολάκη, στην προσπάθεια τους να την προστατεύσουν από μια Μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο πρώην σύζυγός της εισαγωγέας αυτοκινήτων, κύριος Συγγελίδης, καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και η Ελληνική Βουλή πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 12.000 ευρώ στον κ.Συγγελίδη και 7.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα!
Tο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για την κακή εφαρμογή από την Βουλή των Ελλήνων του θεσμού της βουλευτικής ασυλίας (άρ. 63 παρ. 1 εδ. α΄ Συντ.: “Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος, ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος”). Πρόκειται για την δεύτερη καταδίκη της Ελλάδας για το θέμα αυτό τα τελευταία τρία χρόνια, θέμα που έχει προξενήσει και πρόσφατα πολλές αντιδράσεις.
Ο αιτών κ.Συγγελίδης ήταν σύζυγος της βουλευτίνας με το απαστράπτον χαμόγελο κυρίας Μιλένας Αποστολάκη και χωρίσανε. Σπουδαία τα λάχανα θα μου πείτε, ύλη μεσημεριανάδικων. Ο αιτών υποστήριξε όμως ότι η Αποστολάκη παραβίασε την απόφαση που ώριζε τον τρόπο άσκησης της επιμέλειας του τέκνου, πράγμα που συνιστά και ποινικό αδίκημα κατ’ άρ. 232Α ΠΚ (παραβίαση δικαστικών αποφάσεων). Την μήνυσε, η μήνυση διαβιβάστηκε στην Βουλή και…. Και τέρμα, με ψήφους 107-68. Η Βουλή των Ελλήνων παγίως και συντεχνιακώς απορρίπτει, πλην σπανιωτάτων περιπτώσεων, τις αιτήσεις άρσεις της ασυλίας.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο  πολύ ορθά τόνισε ότι δεν θεωρεί τον θεσμό της βουλευτικής ασυλίας καθ’ αυτόν αντίθετο προς το άρ. 6 ΕΣΔΑ και γενικώς προς το δικαίωμα παροχής δικαστικής προστασίας. Ο τρόπος εφαρμογής του όμως από την Βουλή στην συγκεκριμένη περίπτωση, και σε πολλές άλλες προσθέτω εγώ, παραβιάζει όντως τα δικαιώματα του αιτούντος. Η ασυλία είναι ένας θεσμός σχεδιασμένος να απαλλάσση τους βουλευτές από προσχηματικές και καταχρηστικές μηνύσεις, από πολιτικές διώξεις εκ μέρους της εξουσίας, ακόμη και από ήσσονος σημασίας παραβάσεις. Σε καμία περίπτωση όμως, μια διαφορά καθαρά οικογενειακής και ιδιωτικής φύσης, στερημένη από κάθε πολιτικό χρώμα, δεν μπορεί να δικαιολογήση τον μονομερή αφοπλισμό του ενός αντιδίκου [είναι χαρακτηριστικό ότι η Αποστολάκη δεν είχε παρέλειψε να μηνύση και εκείνη πρώτη τον Συγγελίδη]
Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που θα γίνει μέγα θέμα, εκτός κι αν το θάψουν τα ΜΜΕ, όχι μόνον γιατί αποκαλύπτει περίτρανα τον απαράδεκτο συντεχνιακό τρόπο με τον οποίον σκέπτονται και συμπεριφέρονται οι Έλληνες Βουλευτές, αλλά επιβεβαιώνει την κατάχρηση της Βουλευτικής Ασυλίας και σε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με τις Πολιτικές Ενέργειες των Βουλευτών, και κατ’ επέκταση επισφραγίζουν τις κατηγορίες περί Διαφθοράς!
Της δίνουμε και σύνταξη!
Και συνταξιούχος
η κυρία Αποστολάκη – Σε πρόωρη σύνταξη
από την Ολυμπιακή!

Όχι, απλά…. ανήκει στους εκλεκτούς “εθνοσωτήρες” αυτού του τόπου. Όχι μόνο στηρίζει την πολιτική του Μνημονίου και ψηφίζει  νέους φόρους στην Βουλή η κυρία Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αλλά  είναι πλέον και συνταξιούχος !!!

Η νυν Υφυπουργός του  Σύγχρονου Τσολάκογλου, η τέως υπουργός του Σημίτη που μας έκανε Ευρώ-κατόχους και πρώην «ιδιαιτέρα» γραμματέας του μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου βγήκε στη σύνταξη πρόωρα από την Ολυμπιακή με το νόμο που έφτιαξε η ΝΔ και που τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός, A. Λοβέρδος…
Η σύνταξη της εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2.500 ευρώ/μήνα, με 21 χρόνια «υπηρεσίας» στην Ο.Α. Τώρα, πόσο συχνά επισκεπτόταν τη δουλειά… κανείς δεν καλοθυμάται, αφού η κ. Αποστολάκη χρόνια τώρα ασχολείται αποκλειστικά με το να σώσει τον έρμο τον τόπο μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: